1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Elegantni Jiyue 07: Slike unutrašnjosti i poznat datum lansiranja
Elegantni Jiyue 07: Slike unutrašnjosti i poznat datum lansiranja
0

Elegantni Jiyue 07: Slike unutrašnjosti i poznat datum lansiranja

137
0
Podelite sa prijateljima:

Marka električnih automobila Jiyue „izrasla“ je iz kompanije Jidu, koju su kreirali IT gigant Baidu i holding Geely Auto. Ali ako je u tom zajedničkom preduzeću Baidu posedovao 55 odsto akcija, sada vodeću ulogu ima Geely – on poseduje 65 odsto.

Prvenče je bio krosover Jiyue 01. A krajem prošle godine, brend Jiyue je najavio proširenje asortimana i podelio slike liftbeka spremnog za proizvodnju sa indeksom 07. Javna premijera je održana u aprilu 2024. na Salonu automobila u Pekingu. Međutim, tada su demonstrirali petovratni model sa zaključanim vratima i zatamnjenim staklima. I sada su konačno objavljene skice serijskog enterijera. Unutrašnjost će biti prikazana „uživo“ onlajn 2. avgusta.

 

Prema lokalnim medijima, biće u prodaji u septembru.

Očekivano, unutrašnjost „sedmice” je dizajnirana u stilu krosovera. Glavne karakteristike su ekran skoro celom širinom prednjeg panela, „jaram” umesto tradicionalnog volana i dve bežične platforme za punjenje gedžeta. Istovremeno, tapaciri vrata i sedišta liftbeka su različite. Pored toga, naslon za ruke između prednjih sedišta je napravljen drugačijim.

Što se tiče eksterijera, postoje pikselizirani delovi iznad i ispod farova Jiyuea 07. Liftbek je takođe dobio stakleni krov i pikselizovana zadnja svetla.

Na vratima nema kvaka – otvaraju se minijaturnim dugmadima (sama vrata su verovatno bez okvira).

U Kini je već izdata homologacija za Jiyue 07. Prema dokumentima Ministarstva industrije i trgovine NR Kine, dužina je 4.953 mm, širina 1.989 mm, visina je 1.475 mm, a međuosovinsko rastojanje je 3.013 mm.

Poređenja radi, dimenzije srodnog krosovera Jiyuea 01 su: 4.853/1.990/1.611 mm, rastojanje između osovina je 3.000 mm.

Pouzdano se zna da će, kao i krosover, liftbek biti ponuđen sa pogonom na sva četiri točka sa dva motora. Ukupna snaga je 544 KS. Istovremeno, Jiyue 01 takođe ima verziju sa pogonom na zadnje točkove sa elektromotorom snage 272 KS.

Moguće je da će Jiyue 07 takođe dobiti takvu verziju. Baterije su verovatno iste. Jednomotorni krosover je opremljen baterijom kapaciteta 71,4 kWh, uz doplatu može se naručiti baterija od 100 kWh.

U prvom slučaju, Jiyue 01 će putovati 550 km po CLTC-u, u drugom – 720 km. Krosover sa pogonom na sve točkove podrazumevano ima bateriju kapaciteta 100 kWh, rezerva snage takve „jedinice“ je 660 km.

 

Cene za Jiyue 07 još nisu objavljene. Krosover startuje od 219.900 juana, što je ekvivalentno oko 28 hiljada evra.

AutoRepublika

(137)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments