1. Home
  2. Vesti
  3. Fisker Ocean i dalje može da se kupi u Švedskoj
Fisker Ocean i dalje može da se kupi u Švedskoj
3

Fisker Ocean i dalje može da se kupi u Švedskoj

212
3
Podelite sa prijateljima:

Početkom juna, poslovnica u Švedskoj proizvođača električnih automobila Fiskera takođe je otišla u stečaj. U to vreme bilo je oko 30 neprodatih Fiskera Oceana u do skora neutralnoj skandinavskoj zemlji koji su pripadali kompaniji. Sada je jasno da prodavac automobila u Enćepingu kupuje švedsku stečajnu „masu“, koja uključuje 30 automobila.

– Osetio sam strast prema Fiskeru već na prvoj probnoj vožnji, usuđujemo se da se založimo za fantastičan automobil, ali je jasno da se radi o riziku, kaže Nikolaj Kascelan iz firme BraBilar u Enćepingu.

BraBilar se nada da će pronaći kupce za automobile, ali i naglašava da kupovina automobila podrazumeva preuzimanje rizika. Još je rano da se bilo šta govori o budućnosti Fiskera, kaže Nikolaj. Američka matična kompanija prolazi kroz stečajni postupak. Na primer, biće ograničene mogućnosti za popravke.

U SAD, Fisker je postigao dogovor sa američkom lizing kompanijom koja će pustiti automobile da se voze kao taksi u Njujorku. Takođe su rekli da se nadaju da će moći da preuzmu razvoj softvera kako bi održali svoj Fisker Ocean u životu, kao i za druge klijente.

– Nadamo se i verujemo da će biti razvoja i softvera i da će se proizvoditi delovi za hardver. Bilo bi dobro za sve koji su kupili Fiskerove automobile u Švedskoj, zaključuje Nikolaj.

AutoRepublika

(212)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Sud koji vodi stecajni postupak firme Fisker dozvolio je prodaju svih raspolozivih vozila, sa ciljem da se tako smanji Fiskerov dug poveriocima. Ostaje otvoreno pitanje: ko ima hrabrosti da kupi vozilo od firme koja vise nikada nece postojati?

Bungi

Čovjek sa velikim znanjem iz mehanike, elektrotehnike i informatike.On će da koristi ovaj auto kao laboratoriju za popravke kvarove i uživaće da ga unapređuje.Kad smo pitali autoelektričara iz našeg komšiluka, zašto vozi Alfu 156 kad joj uvijek nešto svijetli i fali, lik nam reče:“Baš zbog toga.Ima jako loše izvedene el.spojeve na kablovima i na njoj se vježbam“.

Izmenjeno 2 meseci pre od strane Bungi
Matija

Dobar vic! 🙂