1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Šta vlasnici prve dve generacije Dacije Dustera misle o novom modelu? (VIDEO)
Šta vlasnici prve dve generacije Dacije Dustera misle o novom modelu? (VIDEO)

Šta vlasnici prve dve generacije Dacije Dustera misle o novom modelu? (VIDEO)

850
5
Podelite sa prijateljima:

Sa novim Dusterom, Dacia se odlučila za revolucionarne promene u dizajnu, novi enterijer i potpuno revidiranu paletu motora. Kolege iz francuskog L’Argusa su se sastale sa kupcima prve dve generacije modela kako bi prikupili njihova mišljenja u video snimku.

U Domaine de la Pierre u Sartu, kupci Dustera sastaju se dva puta godišnje na „Duster de la Pierre“, vikendu motorizovanog „pešačenja“ i „off-road“ vežbi. Unutar 1.500 hektara šume koja okružuje zamak, oni dolaze da uče i unaprede svoje veštine „off-road“ vožnje. Nepotrebno je reći da su ovi kupci verovatno najlojalniji brendu. Neki su na svom trećem ili četvrtom Dusteru i ponekad su iskusili sve razvojne situacije rumunskog SUV-a od njegovog lansiranja 2010. godine.

L’Argus je tamo otišao sa Dusterom treće generacije da prikupi nefiltrirana mišljenja ovih zaljubljenika, od kojih neki ne oklevaju da putuju stazama Evrope i Afrike u duge ekspedicije koje traju nekoliko nedelja. Stoga su ih pitali šta misle o izgledu, unutrašnjosti, motoru i elektronskim pomagalima novog SUV-a, ali i šta očekuju od verzije 4×4. Celi dan su ih pratili i sabirali utiske o ovoj elektronskoj opremi, novom motoru TCe 130 i, naravno, nestanku dizela.

Prvo iznenađenje: očekivalo se da će novi model biti kritikovan zbog svog radikalno drugačijeg izgleda, daleko od stilskog kontinuiteta između prve dve iteracije, dizajn je gotovo jednoglasan. „Morate biti nepošteni da kažete da nije uspešno!“ kaže Žak, prilično verno sumirajući mišljenja različitih učesnika. Očigledno, avanturistički izgled je popularan, čak i ako neki imaju rezerve prema masivnijim branicima i žale zbog više linije pojasa koja otežava vidljivost.

Što je još više iznenađujuće, izgleda da unutrašnjost dobija samo pohvale za svoj stil i ergonomiju. Mora se reći da neki voze prvu generaciju iz 2010. i otkrivaju impresivan skok napravljen u putničkoj kabini. „Unutrašnjost deluje mnogo modernije“, priznaje Mišel, koji vozi Duster 1 faza 2 TCe 125 iz 2017. godine.

S druge strane, čini se da svi umereno cene upad elektronike, a posebno pomoć u vožnji koju nameće standard GSR 2. Treba uzeti u obzir da je do 2013. godine ESP još uvek bio opcija na Dusteru!

Pogledajte i video…

AutoRepublika

Fotografije: Etienne Rovillé

(850)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Htedoh pogledati i video, ali, „ne divanim“ francuski 😊

Verujem da su vlasnici prethodnih generacija Dustera pretežno oduševljeni promenama i unapredjenjima koja je donela nova generacija.

Ja zaista jesam, jer je napravljen ogroman pomak u odnosu na prethodnu generaciju. Zaista sam se prijatno iznenadio sa nekim promenama koja sam uočio.

Pitanje je samo kakav su pomak napravili konkurenti i koji je danas odnos cene novog Dustera i cene konkurenata, a u svetlu i razlika opreme i motorizacije izmedju Dustera i ostalih. Ali, odgovor na to pitanje je čisto individualan. I samo on je bitan.

Zoca

Kad vidim ove automobile 100 puta pomislim da treba da pojednostavim svoj život .I nista od toga ,samo stres ….

Zastava

Rumun u pederskom odelu. 😀

ankebut

Kupio sam Dustera 4WD, dci, novog 2021. godine. Na satu je pedesetak hiljada. Apsolutno nikakvih problema nisam imao. Ima li falinki, ima, kako nema. Ali za taj novac novo i bolje auto ne postoji na našem tržištu. Enterijer je onako, vidi se da nije aman-zaman; ali traje. Nema promjena. Katkad zacvrči negdje u plafonu oko retrovizora i tu i tamo poneki cvrčak. Zvučna izolacija isto tanko. Ali kad padne snijeg, rahatluku kraja nema. Potrošnja goriva, nekih u vrh glave 5 litara; moglo bi i manje, no ne ganjam to, mrsko mi razmišljati o tome. Bi li kupio ovog novog šećera… Pročitaj više »

Rikošet

Pitaju vlasnike u „Parizu“, što nisu otišli u neku pustaru u Rumuniji, na neku našu planinčugu ili bilo koju zabit bez asfalta pa pitali tamo kupca šta misli o 4×4 pogonu i dizel motoru prvog Dustera, a šta misli od ovom novom. Ovdje se teze postavljaju onako kako odgovara proizvođaču i sad ja treba da aplaudiram, jer je jeftini SUV izgubio odličan dizel agregat i 4×4 pogon s ručnim mjenjačem, a dobio „moderniji enterijer i više elektronike“. Prva/druga i treća generacija se apsolutno ne obraćaju istim kupcima, a proizvođač gura vodu na svoj mlin iako zna da ova nova tehnologija… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 mesec pre od strane Rikošet