1. Home
  2. Prezentacije
  3. Novi sedan Volkswagen Magotan se pridružuje Passatu
Novi sedan Volkswagen Magotan se pridružuje Passatu
1

Novi sedan Volkswagen Magotan se pridružuje Passatu

11.34K
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen Passat na evropskom tržištu ostaje samo u karavanskom obličju, ali je zato za potrebe i na volju kupaca u Kini, nemački brend pripremio sličnu limuzinu, i to jednovremeno u dve varijante! Novi lokalni Passat Pro je homologovan na proleće, ali će se zvanična premijera održati kasnije.

Ali zato je njegov najbliži rođak, nazvan Volkswagen Magotan, već popet na proizvodne trake zajedničkog preduzeća FAW-Volkswagen i ušao je na lokalno tržište.

Ime Magotan se u Kini koristi od 2007. godine i tokom celog ovog period, pod njim su se prodavale lokalne verzije evropskog Pasaata, a u pogledu dizajna, razlike između kineskog i evropskog pulena marke iz Volfzburga su bile minimalne. Međutim, novi Volkswagen Magotan, iako s Passatom deli šasiju i prednji deo karoserije, pruža tradicionalniji izgled. Poseduje različite prednje svetlosne grupacije kao i poznatu rešetku hladnjaka smeštenu između farova. Istovremeno,usisnik vazduha u braniku je suzdržanih dimenzija.

Platforma MQB je ovog puta poslužila kao osnova za novajliju, dok je međuosovinsko rastojanje isto kao kod prethodnog kineskog Magotana, pa iznosi 2.871 milimetar naspram 2.841 mm za novi Euro-Passat. Dužina limuzine je 4.990 mm, širina 1.854 mm, dok je visina na nivou od 1.487 mm. U ponudi su točkovi koji uključuju felne prečnika od 17 do 19 inča, a među opcionalima su matrični farovi komercijalnog imena IQ.Light. Zapremina prtljažnika je 520 litara.

Što se tiče dizajna enterijera, evropski Passat i kineski Magotan su skoro pa da se može reći – identični. Postoje samo dve ključne razlike. Prvo, limuzina za Kinu pruža volan sa dugmadima koja su osetljiva na dodir, dok ih je Volkswagen u Evropi napustio, što je učinio u korist analognih tastera.

I drugo, Magotan ima tri ekrana na prednjem panelu umesto dva. Tu su ekran koji donosi podatke o instrumentaciji i on nudi dijagonalu od0 10,25 inča i centralni „TV“ multimedijalnog sistema (15 inča). Oba monitora su spojena s posebnim ekranom pričvršćenim da se udovolji suvozaču (11,6 inča) .

„Ručica“ menjača se, baš kao i kod novog Passata, nalazi na stubu upravljača. Opcije uključuju trozonsku kontrolu klima uređaja, grejanje i ventilaciju svih sedišta, kao i „autopilot“ drugog nivoa autonomije. Što se tiče prostora u zadnjem redu, to jest na zadnjoj klupi, novi Magotan će dati prednost limuzinama više klase.

Početna paleta noviteta uključuje samo dve čisto benzinske verzije. Obe pružaju sedmostepenu robotizovanu transmisiju tipa DSG, kao i jedino prednji pogon. Osnovni turbo motor s indeksom 1.5 TSI proizvodi 160 KS i 250 Nm, a ubrzanje do „stotke“ traje 9,1 sekundi. Alternativa će biti u vidu dvolitarskog turbobenzinca sa četiri cilindra i sa 220 „konjića“, uz 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a sa kojim ubrzanje do 100 km/h traje 7,3 sekundi. Maksimalna brzina kretanja obe modifikacije ostaje ista i iznosi 210 km/h.

Novi Volkswagen Magotan u Kini košta od 180 do 247 hiljada juana, što je između 25 i 34 hiljada američkih dolara. Istovremeno, prethodni Magotan se u početnim konfiguracijama kretao u cenovnom razredu od 175 do 207 juana.

AutoRepublika

(11343)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Cuore sportivo

Ma mogu oni predstavljat šta hoće oni su u Kini rahmetli! Samo pad, pad i pad i tako treba! Kinezi su konačno pametni da prave svoja auta, a ne da im auta prave njemci i ameri. Idemo Kinaaaa!!!