1. Home
  2. Vesti
  3. Suzuki u Evropi ukida dobar deo modela da bi napravio mesta za električne
Suzuki u Evropi ukida dobar deo modela da bi napravio mesta za električne
3

Suzuki u Evropi ukida dobar deo modela da bi napravio mesta za električne

596
3
Podelite sa prijateljima:

Japanski proizvođač automobila Suzuki će ukinuti nekoliko modela automobila za narednu modelsku godinu kako bi dostigao ciljeve EU i Velike Britanije.

Promena će takođe otvoriti prostor za nekoliko planiranih modela električnih automobila. Modeli koji se ukidaju na evropskom tržištu su Suzuki Swift Sport, Ignis, Swace i Jimny LCV.

„Ukidanje ovih modela otvoriće mesto električnim automobilima i omogućiti nam da se takmičimo tokom perioda kada će naš odnos prodaje između hibridnih i električnih automobila biti kritičan za naše poslovanje“, rekao je Dejl Vajat, izvršni direktor divizije Suzuki UK.

– Ostavljamo motore sa unutrašnjim sagorevanjem sa fokusom na terence i novi Swift, a onda ćemo u drugoj polovini 2025. lansirati naš prvi električni automobil, nastavlja Dejl Vajat.

Suzukijev prvi električni automobil biće Suzuki eVX. Japanska marka je već prikazala taj automobil kao koncept. U toj fazi je merio 4.300 mm u dužinu, 1.800 mm u širinu i 1.600 mm u visinu. Odgovara dimenzijama Suzukija S-Crossa, modela koji takođe ima dosta sličnosti sa električnim konceptnim automobilom.

AutoRepublika

(596)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Ode Ignis.
Bio je najjeftiniji u ponudi brenda za Evropu.

Matija

Vratice ih Suzuki u Evropu, vrlo brzo. 🙂

BB

Pametan potez…

al’ kad bismo se za*ebavali 😉