1. Home
  2. Vesti
  3. Hot heč Mini John Cooper Works E dolaziće i kao baterijski
Hot heč Mini John Cooper Works E dolaziće i kao baterijski
0

Hot heč Mini John Cooper Works E dolaziće i kao baterijski

31
0
Podelite sa prijateljima:

Od nedavno na tržištu koegzistiraju dva različita hečbeka sa znamenjem Minija Coopera. U Engleskoj proizvode benzinski model serije F65/F66, dok oni u Kini sklapaju električne automobile iz porodice J01. Iako su na oko slični, u stvari poseduju veoma malo toga zajedničkog u pogledu dizajna.

Sportska divizija, u automobilskom svetu poznata kao John Cooper Works se takođe kreće ka takvom dualizmu. „Vrući” hečbek baziran na benzinskom Cooperu je najavljen još u maju, a sada je i zvanično potvrđena verzija električnog automobila, i ona će nositi indeks JCW.

Budući Mini John Cooper Works E je takođe prikazan u vatreno crvenoj kamuflaži koju je osmislila ostrvska kompanija, pri čemu koloritna šema je identična onoj na benzinskom hečbeku, pa i to doprinosi konfuziji. Stilisti kompanije su pripremili nalepnicu crveno-bele boje, s očitim ciljem da odaju počast livreji trkačkog Minija iz šezdesetih godina prošlog veka.

U čast pobede na reliju koji se 1964. godine vozio u Monte Karlu, električni prototip je ukrašen istim brojem 37. Postoje čak i oznake trkačkog tima Bulldog Racinga, pod čijim zastavama je novi benzinac učestvovao na 24 sata Nirburgringovog maratona.

Električni automobil će prvi put biti prikazan uživo na predstojećem gudvudskom festivalu brzine, i to takođe „s hidžabom“, to jest u kamuflaži. Zbog toga još nema tehničkih informacija o automobilu. Poznato je samo da će Mini John Cooper Works E zadržati pogon na prednje točkove kao jedini izbor, kao i da će imati približno isti temperament kao njegov benzinski brat.

Poređenja radi da napomenemo da je već proizvedeni Mini Cooper SE opremljen elektromotorom snage 218 KS i može da dostigne „stotku“ za 6,7 sekundi, odnosno očekivanja su da varijetet JCW izvesno premaši ove brojke.

Sveobuhvatna premijera modela u obliku hečbeka i po imenu Mini John Cooper Works E je zakazana za jesen koja nam je već poprilično blizu. Benzinski automobil bi pak trebalo da bude predstavljen nešto ranije.

AutoRepublika

(31)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments