1. Home
  2. Video
  3. Poznat zvuk motora i datum premijere novog Chevroleta Corvettea ZR1 (VIDEO)
Poznat zvuk motora i datum premijere novog Chevroleta Corvettea ZR1 (VIDEO)
0

Poznat zvuk motora i datum premijere novog Chevroleta Corvettea ZR1 (VIDEO)

123
0
Podelite sa prijateljima:

Marka Chevrolet, u vlasništvu General Motorsa, proizvodi jedan od najpoznatijih modela, Corvette, od 1953. godine (sa minimalnim prekidima). Aktuelni sportski automobil sa fabričkim indeksom C8 pojavio se 2020. godine. Trenutna verzija takođe ima verzijom sa sufiksom E-Ray i hibridnog „punjenja“. Uskoro će Chevy predstaviti novu „vruću“ verziju modela sa dvoja vrata – Chevrolet Corvette ZR1.

Američka marka švajcarskoga imena je započela odbrojavanje do premijere modela Corvette ZR1 za 2025. godinu. Sudeći po kratkom tizer-videu, novitet će debitovati 25. jula ove godine. Video ne podiže veo tajne nad izgledom budućeg modela, ali omogućava da se čuje zvuk motora kojim je opremljen.

Još nema zvaničnih informacija o mehanici modela. Prema preliminarnim podacima, novi Chevrolet Corvette ZR1 bi bio opremljen 5,5-litarskim V8 biturbo motorom, koji može da proizvede 862 KS i 1.119 Nm obrtnog momenta. Da li su ove glasine tačne, saznaće se tek krajem sledećeg meseca.

Na osnovu ranijih tizera i špijunskih snimaka, 2025 Corvette ZR1 će dobiti masivno krilo iliti spojler na poklopcu prtljažnika. Očekuje se da će obezbediti povećanu potisnu silu u poređenju sa zadnjim spojlerom Z07 Performance Package na Corvette Z06, koji obezbeđuje 333 kg.

Krajem prošle godine se saznalo da će GM pretvoriti Camaro, Corvette i Escalade u podmarke sa nekoliko modela. Tada je objavljeno da će porodica Corvette uključivati evoluirani superautomobil sa motorom u sredini, liftbek sa električnim pogonom (koji će se takmičiti sa Porscheom Taycanom), kao i „zeleni“ krosover Corvette.

Podsetimo se da je u proleće 2023. GM najavio oproštaj od šeste generacije Camaroa, a takođe je nagovestio mogućnost „indirektnog naslednika“, najverovatnije sa potpuno električnom tehnologijom. Tačnije, predložena porodica Camaro bi na kraju mogla da uključi električni kupe forme 2+2 i kabriolet, krosover sa troja i petoro vrata i neku vrstu vodećeg sportskog automobila koji se nalazi korak ispod nadolazeće nove Corvette.

Ulogu oproštajne verzije mišićavog automobila odigrao je Chevrolet Camaro Collector’s Edition, prikazan početkom prošlog leta. Verzija je dostupna u kupe i kabriolet karoserije, lista razlika uključuje boje, dekor i natpisne pločice u unutrašnjosti.

AutoRepublika

(123)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments