1. Home
  2. Prezentacije
  3. Debitovao je novi kombi Lada Largus Cube – ruski Berlingo
Debitovao je novi kombi Lada Largus Cube – ruski Berlingo
3

Debitovao je novi kombi Lada Largus Cube – ruski Berlingo

5.05K
3
Podelite sa prijateljima:

Prošlog maja, AvtoVAZ je obnovio masovnu proizvodnju porodice Lada Largus nakon dvogodišnje pauze. Nižnjenovgorodska kompanija Promtech (deo udruženja Samotlor-NN) iskoristila je ovu pauzu da modernizuje svoje verzije Largusa pod nazivom Cube.

Prva generacija takvih kombija pojavila se još 2017. godine, kasnije je proširena porodica Cube, a sada je predstavljena Largus Cube uslovno rečeno druge generacije.

Ima novu plastičnu nadgradnju sa punim vertikalnim bočnim zidovima. Zapremina karoserije osnovnog kombija dostiže impresivnih 4,9 kubnih metara umesto četiri kod prethodnog Cubea i 2,5 kubnih metara za fabrički Largus.

Teretno-putnička verzija sa pet sedišta ima tovarni prostor od 3 kubna metra, dok verzija sa sedam sedišta ima kapacitet prtljažnika od 1,5 kubnih metara.

Largus Cube je malo porastao u veličini: dužina 4.970 mm, širina 1.700 mm, visina 1.930 mm. Ukupna težina je povećana na 2.200 kg, a deklarisana nosivost je povećana na 850 kg. Zadržano je zadnje vazdušno vešanje sa podešavanjem iz kabine.

Largus Cube se takođe nudi u dve specijalizovane verzije. Prva je ambulantna kola klase A. Može da nosi tri osobe i jednog pacijenta na nosilima, a u kabini se nalazi medicinska oprema koja omogućava pružanje prve pomoći na putu.

Druga opcija je „socijalni taksi“, odnosno automobil za prevoz osoba sa invaliditetom, uključujući i one sa ograničenom pokretljivošću. Postoji sklopiva rampa sa mogućnošću ugradnje elektromehaničkog uređaja za podizanje i specijalnih rukohvata.

Lada Largus Cube opremljena je standardnim motorom 1.6 sa osam ventila (90 KS) i petostepenim manuelnim menjačem, iako asortiman VAZ-a uključuje i snažniji motor sa šesnaest ventila (106 KS). Proizvodnja modifikovanih automobila počeće krajem leta, nakon završetka homologacije.

AutoRepublika

(5047)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dar o

Visok je pozadi. Mozda i previsok osim ako to vazdusno znaci da moze da se stvarno spusta pozadi po potrebi.

Milojko

😂😂😂😂😁

Neko sa strane

Nesto mi poznata ova ‘Lada’