1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Cadillac je prvi put prikazao prototip kupea od pre šest godina
Cadillac je prvi put prikazao prototip kupea od pre šest godina
4

Cadillac je prvi put prikazao prototip kupea od pre šest godina

138
4
Podelite sa prijateljima:

Obično su konceptni automobili kreirani da pokažu javnosti budući model ili jednostavno budući pravac marke. Međutim, ne ugledaju svi videlo van dizajnerskog centra.

General Motors je juče objavio jedan od ovih projekata koji je nastao još 2018. godine. Tada je čak izdat i patent za njega, ali nikada nije prikazan ni na jednoj izložbi, a da ne govorimo o njegovoj transformaciji u serijski automobil. Tek sada je konceptni automobil od pre šest godina prikazan uživo na takmičenju EyesOn Design u Mičigenu.

Navodi se da je automobil nastao u okviru „internog istraživanja estetike Cdillacovih vozila”. Međutim, klasično dizajnirani kupe (koji čak nije imao ni ime) odlikuje se pažljivom pažnjom na detalje, pa čak i završenim enterijerom!

Tehnički, ovo je kombinacija hečbeka i forme poznate kao shooting brake, jer je otvaranje trećih vrata koja se podižu jasno vidljivo sa zadnje strane.

Prema rečima predstavnika Cadillaca, ovaj kupe je postao osnov za serijske modele – posebno za limuzinu CT5, čiji je izgled razvijen odmah nakon koncepta.

Zajedničko im je karakteristična prednja optika u dva nivoa i hromirane ivice bočnih prozora, koje se graciozno savijaju na C stub. Međutim, kupe i dalje ima svoj dizajn zadnjeg kraja.

Opšte uzev, perspektive za ovaj automobil nije bilo pre šest godina, a nema ih ni sada. Cadillac je obustavio proizvodnju klasičnih kupea još 2019. godine, kada je sa proizvodne trake sišao poslednji ATS sa dvoja vrata. U Americi su putnički automobili već žanr koji umire, koji brzo zamenjuju krosoveri. A ako Cadillac odluči da napravi serijski kupe, to će biti hiperautomobil.

AutoRepublika

Fotografije: Andrew Smith; Cadillac

(138)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

bez obzira na marku kupei su nešto najlepše što je ikada postavljeno na 4 točka,
ali džaba ih praviti kad ih niko neće,
ako nemaš para za ferari onda ima serija 6 ili cl, ako je i to skupo onda ima 407 coupe (poslednji narodni kupe za pristojne pare)

Matija

Ma kako nece! Nema ih dovoljno i nisu lepi!

Matija

Kupe – kako koja marka. Ko zna da ih napravi kako treba, on ih dobro prodaje. Mercedes, BMW, Audi imaju kupee i to u vise velicina i sa dvoje i cetvoro vrata.

Mustang

koliko znam bmw ima samo 2 i 4, a 8 je pred gašenjem, ne znaju da li praviti novu 6 ili 8,
audi ima samo a5,
merc samo e kupe i sl, neće biti s kupe,
to je klasa koja nestaje baš kao i limuzine