1. Home
  2. Vesti
  3. Prva fotografija: BMW X3
Prva fotografija: BMW X3
7

Prva fotografija: BMW X3

1.28K
7
Podelite sa prijateljima:

Ovo što vidimo na prvoj ilustraciji novog aduta bavarske firme sigurno neće doprineti smirivanju žara u diskusiji o stilu savremenog BMW-a. Pred nama je premijerna ilustracija krosovera srednje veličine. BMW X3 će uskoro bitgi predstavljen u četvrtoj generaciji i možemo reći da jedva čekamo da ga vidimo.

Koji je tačan momenat premijere još uvek ne znamo, ali ima stvari koje i nisu tajne u pogledu naraštaja s kodnom oznakom G45. Jednu tajnu manje donosi nova slika, pa možemo da ocenimo kako deluju njuška i donekle bok noviteta.

Prednji kraj izgleda masivno, ravan i grub – onlajn komentatori su ga već uporedili sa „nadr.anim dabrom“. Čini se da su prepoznatljive nozdrve čak i veće od onih kod vodećeg sportskog krosovera BMW-a XM-a , čija je pojava u jednom trenutku izazvala veoma burnu debatu, a matrica saća unutar ovih nozdrva je pozajmljena… I to iz računarske sistemske jedinice Torrenta švedskog dizajnerskog brenda Fractala. Inače, već smo videli kose mreže na ažuriranoj BMW-ovoj „jedinici“ , samo su što su na X3-ojci još veće, a pride imaju i srebrni premaz.

Prepoznatljiva četiri oka su skoro neprimetna na novitetu, dok su diode tipa LED, one koje bi trebalo da donesu impresiju tih „očiju“ su praktično sasvim zbijene.

Bočne strane novog bavarskog krosovera su takođe izazvale konsternaciju među nekim obožavateljima bavarskog brenda. Lukovi iznad točkova su dobili veoma velike ravne izbočine, čineći sliku težom. Udobne ručke na vratima za prirodno prijanjanje su ustupile mesto ravnim sa udubljenjima za zavlačenje prstiju putnika, što je očigledno učinjeno da bi se poboljšale aerodinamičke karakteristike vozila, pa stoga postoji praktično opravdanje.

Šta nas čeka i kakvu ćemo vibraciju dobiti onda kada budemo bili u prilici da ošacujemo stražnjicu SUV-a, možemo samo da nagađamo, ali niko ne očekuje iznenađenja u putničkoj kabini. Tu će se najverovatnije nalaziti poveliki, takoreći panoramski ekran sa dva monitora, a koji je već zajednički svim novim modelima BMW-a. Ljudima nikada udovoljiti, sada se navodno javljaju stari obožavaci brenda koji insistiraju na  nekadašnjoj raznolikosti stila enterijera, ali je malo verovatno da će im želje biti uslišene.

Tehničke specifikacije „četvrtog“ BMW-a s indeksom X3 će postati poznate nakon premijere, za sada možemo samo reći da na prethodnoj platformi CLAR neće biti čisto električnih verzija ovog krosovera, a 2025. godine se nadamo potpuno novom električnom BMW-u iX3-u. On će stizati na naprednoj arhitekturi nazvajnoj Neue Klasse. Ideja konstruktora podrazumeva da baterijska verzija neće imati praktično ništa zajedničko sa četvrtim pokolenjem ugljovodonične X3-ojke.

AutoRepublika

(1283)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Auh … 🙂

Bungi

🤨🧐🥺

Laki

Katastrofa.

Matija

Dizem ruke od BMWa. Postao je neizleciv slucaj.

Stari Dejan

Dovoljno smo videli, ne moraju ništa više da pokažu…

Sasa

Moze li gore i ruznije?

Smiles

odvratno,,,,,sve nesto sumnjam al mi ne ide ,,,,da je biemdablju dijagnoza…..