1. Home
  2. Video
  3. U Abu Dabiju roboti sipaju benzin u automobile (VIDEO)
U Abu Dabiju roboti sipaju benzin u automobile (VIDEO)
0

U Abu Dabiju roboti sipaju benzin u automobile (VIDEO)

86
0
Podelite sa prijateljima:

Robotska ruka koja opslužuje vozače na benzinskoj stanici u Abu Dabiju koristi kamere i veštačku inteligenciju da prepozna automobile i bezbedno napuni gorivo.

Poslednjih godina nekoliko kompanija je predstavilo robote čiji je zadatak da automatski povežu baterijski električni automobil sa punjačem. Međutim, slična tehnologija se može koristiti i na benzinskim pumpama, kao što je pokazala Nacionalna naftna kompanija Abu Dabija (ADNOC).

Benzinska pumpa na ostrvu Al Reem u Abu Dabiju prva je u regionu opremljena robotskom rukom koja može automatski da otvori poklopac rezervoara i napuni automobil gorivom na zahtev vozača. Kao deo naglaska na zaštiti životne sredine, robot takođe pažljivo sprečava moguće kapanje goriva van rezervoara.

Da bi koristili specijalnu opremu koja radi u programu testiranja, vozači se prvo moraju registrovati u sistemu ADNOC. Kada stignu na stanicu, robot prepoznaje automobil zahvaljujući vezi sa kamerama, senzorima i veštačkom inteligencijom i kreće s poslom.

Tehnologija bi u budućnosti trebalo da olakša rad zaposlenima na benzinskoj pumpi, poveća produktivnost i smanji vreme koje vozači provode na pumpi.

Pogledajte i video…

AutoRepublika

(86)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments