1. Home
  2. Vesti
  3. VW Tiguan L Pro stiže na tržište u Kini kao čisto benzinski model (za sada)
VW Tiguan L Pro stiže na tržište u Kini kao čisto benzinski model (za sada)
2

VW Tiguan L Pro stiže na tržište u Kini kao čisto benzinski model (za sada)

134
2
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija evropskog Volkswagena Tiguana debitovala je prošle godine. U Kini je novi model predstavljen tek u aprilu ove godine. A sada su tamo objavljene konfiguracije i cene, novi model je postao dostupan za kupovinu.

Podsetimo, u Kini se prodaje verzija sa dugim međuosovinskim rastojanjem sa sufiksom L u imenu. Novi kineski Tiguan takođe ima i dodatak „Pro“ u imenu, pošto prethodnik još uvek ostaje u ponudi – proizvodnja krosovera obe generacije vrši se u lokalnoj fabrici zajedničkog preduzeća SAIC Volkswagen.

Spolja, Tiguan L Pro je generalno identičan svom evropskom bratu, jedina razlika je u detaljima. Konkretno, na braniku standardnog krosovera za Kinu postoje i druge horizontalne matrice – proširene su na ivicama.

Karoserija „sportijeg“ Tiguana L Pro R-Linea takođe je malo drugačije dizajnirana.

Dužina terenaca namenjenog kineskom tržištu je 4.735 mm, što je samo 2 mm duže od prethodnika na kineskom tržištu. Osnovni model je dodao 3 mm u širinu (sada 1.842 mm), visina je povećana za 9 mm na 1.682 mm. Međuosovinsko rastojanje je isto 2.791 mm. Dimenzije novog evropskog Tiguana: 4.539/1.842/1.639 mm, rastojanje između osovina je 2.680 mm.

Štaviše, u Kini je model striktno ponuđen sa pet sedišta. Zapremina prtljažnika je 471 litar, sa oborenim naslonima drugog reda ova brojka će se povećati na 1.696 litara. Novajlija dolazi sa točkovima od 18, 19 ili 20 inča.

Enterijer je uređen u „evropskom” stilu, ali i sa nekim drugačijim karakteristikama. Dakle, počevši od drugog paketa opreme, Tiguan L Pro, zajedno sa virtuelnom instrument tablom (10,3 inča) i centralnim tabletom od 15 inča, ima i treći ekran dijagonale 11,6 inča i namenjen je suvozaču.

A „Kinezi“ imaju dvospratni tunel, a ne kontinuirani, kao u Evropi. Istovremeno, Pro je dobio i pak sa malim ekranom – pomoću njega se bira režim vožnje ili podešava jačina zvuka.

Bazna verzija uključuje grejani volan, kameru za pogle nazad, standardni video rekorder, automatsku klimu, adaptivni tempomat, automatsko kočenje i sisteme za zadržavanje trake.

Skupa oprema uključuje matričnu optiku, sveobuhvatne kamere, hedap displej, grejana i ventilisana sedišta (plus masažer) i prošireni set elektronskih asistenata.

U Evropi su za Tiguan najavljene čisto benzinske i dizel verzije, kao i nekoliko hibridnih modifikacija. Ali za Kineze, novi Tiguan L Pro je trenutno dostupan samo sa benzinskim turbo-četvorocilindrašem 2.0 TSI snage 186 ili 220 KS, koji je uparen sa sedmostepenim DSG-om.

Samo automobili sa 220 konjskih snaga imaju pogon na sva četiri točka. Međutim, kasnije će Tiguan L Pro verovatno imati i hibridnu verziju. Prethodna generacija ima isti dvolitarski motor; pored toga, može se izabrati krosover sa turbo motorom 1.5 TSI (160 KS).

Sa smenom generacija, krosoveri su znatno poskupeli. Cena novog Tiguana L Proa kreće se od 236.800 do 266.800 juana, što je ekvivalentno približno 29 – 33 hiljada evra. Prethodnik kojeg proizvodi SAIC Volkswagen sa 2.0 TSI sada košta od 209.700 juana (26 hiljada evra), a SUV sa baznim 1,5 TSI koštaće 186.800 juana (23 hiljada evra).

AutoRepublika

(134)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Dužina 4.735 mm, ponuđen samo sa pet sedišta, a zapremina prtljažnika je 471 litar ?

Bravo VW !!!

next

Ima veće međuosovinsko rastojanje, kineze zanima prostranost na zadnjem sedištu a ne zapremina prtljažnika. Zato se i posebno dizajniraju vozila za njihovo tržište. Svako ko je bio tamo zna da njih ne zanima mesto u prtljažniku jer ne prenose palete cementa ili svu opremu za decu kad krenu negde.

Izmenjeno 4 meseci pre od strane next