1. Home
  2. Vesti
  3. Renault i Volvo su pokazali zajednički koncept električnog ambulantnog kombija
Renault i Volvo su pokazali zajednički koncept električnog ambulantnog kombija
1

Renault i Volvo su pokazali zajednički koncept električnog ambulantnog kombija

74
1
Podelite sa prijateljima:

Grupa kompanija povezanih sa Software Republiqueom predstavlja koncept mobilne medicinske ordinacije izgrađene na novoj platformi FlexEVan, koja bi trebalo da bude u proizvodnji 2026. godine.

Koncept U1st Vision, akronim izveden od „Your First Vision“, predstavljen je kao takozvani demonstrator tehnologije koji simbolizuje budući pomak sa „usluga mobilnosti“ ka „uslugama koje su mobilne“, prema Renaultu.

U ovom slučaju, radi se o konceptu mobilne medicinske ordinacije koja bi se mogla premestiti u područja gde je pristup zdravstvenoj zaštiti ograničen. Međutim, i druge usluge bi mogle da rade na istom principu, na primer različite usluge…

Proizvođač automobila još nije otkrio mnogo o konceptu, ali možemo videti elegantan kombi sa blago izduženom haubom i prepoznatljivim svetlosnim potpisom. Sa profila, digitalni retrovizori, aerodinamični poklopci točkova ili prepoznatljivo bočno zastakljivanje zadnjeg dela se ističu.

Pozadi je kompaktna ambulanta sa stolicom za lekarske preglede, stolom, fiokama za specijalnu opremu… Automobil bi trebalo da nudi karakteristike veštačke inteligencije i tehnologiju sposobnu da komunicira sa pametnim uređajima koji prikupljaju zdravstvene informacije.

Osnova koncepta je nova električna platforma FlexEVan, čija bi proizvodnja trebalo da počne 2026. godine. Iza proizvodnje stoji zajedničko preduzeće Flexis SAS, koje su formirale kompanije Renault i Volvo, a oba proizvođača automobila imaju veliko iskustvo u proizvodnji komercijalnih vozila.

Pored toga, koncept koristi inovativne tehnologije sedam članova Software Republiquea, koji pored Renaulta uključuje i kompanije Dassault Systemes, Eiden, Orange, STMicroelectronics, Thales i JCDeacaux.

AutoRepublika

(74)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Vozac nema staklo a pozadi je ambulanta u staklu za radoznalu publiku! 🙂