1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla dobio zeleno svetlo za proširenje fabrike u Berlinu
Tesla dobio zeleno svetlo za proširenje fabrike u Berlinu
0

Tesla dobio zeleno svetlo za proširenje fabrike u Berlinu

73
0
Podelite sa prijateljima:

Tesla želi da proširi svoju fabriku u okolini Berlina, što  je naišlo na kritike određenih organizacija koje su takođe organizovale nekoliko demonstracija koje su privukle pažnju. Između ostalog, klimatski aktivisti su u martu ugrozili snabdevanje energijom Tesle i suseda.

Ali uprkos protestima, većina je bila za proširenje, a juče je jedanaest od 19 članova gradskog veća glasalo za Tesline planove proširenja. Odluka dozvoljava Tesli da poseče drveće u blizini svoje fabrike kako bi izgradio železničku stanicu i druge logističke objekte.

– Pod policijskom zaštitom, opštinsko veće u Grinhajdu dalo je zeleno svetlo Teslinim planovima za izgradnju železničke stanice i magacina, piše list ZDF.

Tesla kaže da plan razvoja koji je sada odobren stvara uslove za povećano korišćenje železnice: „Ovo je deo Teslinog planiranja na srednji i dugi rok“.

– Planirana stanica će tada rasteretiti građane sa 1.900 kamionskih putovanja dnevno, kaže Pamela Ajhman, opštinska predstavnica. Takođe je istakla stanovnicima grada da će povećano korišćenje železnice koristiti i ostalim železničkim vezama u regionu. Time se stavlja tačka na planove za demontiranje delova pruge od 2030. godine.

AutoRepublika

(73)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments