1. Home
  2. Life
  3. Policijske snage Majamija dobijaju Rolls-Royce
Policijske snage Majamija dobijaju Rolls-Royce
0

Policijske snage Majamija dobijaju Rolls-Royce

100
0
Podelite sa prijateljima:

Ford Police Interceptor ili kako je njegova civilna verzija poznata pod imenom Explorer je najčešći izbor policije u Sjedinjenim Američkim Državama. I to iz opravdanih razloga, pošto ima dovoljno prostora, pruža solidne performanse i relativno je lako i jeftino popraviti ga.

Ostatak sveta u ponudi ima i neke egzotične modele, pa tako Nissan GT-R nadgleda autoputeve u Japanu, Lamborghini Huracan možemo videti u Italiji, a najpoznatiji je sigurno Dubai čiji vozni park „momaka u plavom“ broj razne modele Bugattija, Lamborghinija, McLarena, Porschea i ostale „elite“. Jenkiji imaju po kojeg Chevroleta Corvettu i na tome se priča završava.

Ali grad Majami unutar savezne države Floride je nedavno dobio i svog velikana. Reč je o modelu Rolls-Royce Ghost, doduše iz 2012. godine, ali je i to bilo dovoljno da se nađe na naslovnih stranicama svih automobilskih medija. Pokreće ga 6,6-litarski turbobenzinac sa dvanaest cilindara sa 563 konjske snage, a to je dovoljno za ubrzanje od nule do 100 km/h za 4,8 sekundi i maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Međutim, policijske snage Majamija kažu da „Duh“ neće juriti kriminalce već će uglavnom biti korišćen za promocije sa ciljem da privuče osobe da postanu „milicajci“. To znači da ga verovatno nikada nećemo videti na ulicama. Ono šta je još bitno spomenuti u celoj priči je podatak da poreznici neće morati da plate njegovo „postojanje“. Čak i dvanaest godina Ghost danas ima vrednost od 93.800 dolara, a same policijske snage znaju da bi dobili dosta negativnih komentara da su kojim slučajem potrošili novac od poreznika na neki takav automobil.

Ghost u ovom slučaju pripada izložbeno-prodajnom salonu Braman Motors koji se bavi preprodajom egzotičnih četvorotočkaša. Salon je dobio dozvolu od grada da Ghosta napravi da izgleda kao policijski model, ali ostaje u njegovom vlasništvu i biće „iznajmljivan“ policijskim departmentima po želji. Braman Motors na taj način dobija željeni publicitet, a „momci u plavom“ se nadaju privući nove kolege. Salon će da finansira i svaku popravku kao i održavanje, a navodi se da obična zamena ulja u ovom četvorotočkašu košta više od dve hiljade dolara.

I pored toga, odluka grada se našla na udaru kritika, mada neki kažu da Rolls-Royce u Majamiju se idealno uklapa u celu priču…

AutoRepublika

(100)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments