1. Home
  2. Vesti
  3. Honda Prelude će navodno razvijati 207 konjskih snaga
Honda Prelude će navodno razvijati 207 konjskih snaga
10

Honda Prelude će navodno razvijati 207 konjskih snaga

1.71K
10
Podelite sa prijateljima:

Honda je iskoristila prošlogodišnji Salon automobila u Tokiju i javnosti predstavila model Prelude u konceptnom izdanju. Tada se o vozilu nije znalo baš ništa, a sve što su čelnici japanskog proizvođača automobila rekli je da će Prelude vozaču doneti „uživanje u vožnji“. Štaviše, u oktobru protekle godine nismo mogli da vidimo ni mnogo fotografija, a više o tome možete da pročitate ovde.

Konceptno izdanje Preludea je izgledalo kao da je spremno za serijsko proizvodnju, a to bi se moglo desiti već ove godine ako je verovati pisanju kolega sa sajta „Best Car Web“.

Ranije smo sumnjali da će novitet biti samo na struju, ali je enigmu rešio Hondin inženjer Tomojuki Jamagani kada je rekao da će zapravo biti hibrid. Best Car Web tvrdi da će Prelude pokretati 2,0-litarski benzinac u kombinaciji sa električnim agregatom za ukupno 207 konjskih snaga.

To je identična mehanika koju Honda trenutno koristi za hibridnu konfiguraciju popularnih Civica i Accorda, a biće najmoćnije izdanje Preludea u serijskoj proizvodnji ikada dostupno javnosti. Radi poređenja, poslednja generacija od pre par decenija se mogla pohvaliti sa okruglo 200 „grla“.

Best Car Web zatim kaže da će dužina ovog kupea iznositi 4.293 milimetara, dok će međuosovinsko rastojanje biti 2.565 mm. To znači da će Prelude biti sličnih dimenzija kao Toyota GR86, koja je ujedno i glavni rival. Toyotin model se nudi samo sa 2,4-litarskim atmosferskim benzincem za 232 konjske snage i može da ubrza od nule do 100 km/h za 5,4 sekunde uz maksimalnu brzinu od 224 km/h. Naravno, lepota GT86-a leži u dinamičnoj vožnji kroz krivine i na stazama, a Prelude bi trebalo da se takođe orijentiše na tu kategoriju.

Za kraj ćemo spomenuti i cene. Sudeći po Best Car Webu, one će se kretati između 4,2 i 4,5 miliona jena na japanskom tržištu, što iznosi između 27.325 i 29.277 američkih dolara. Radi poređenja, za GR86 je potrebno izdvojiti između 2,9 do 3,6 miliona jena (18.867 do 23.422 dolara) u zemlji izlazećeg Sunca, pa možemo zaključiti da će Prelude verovatno biti bolje opremljen četvorotočkaš sa boljom završnom izradom.


Serijski model bi trebao da debituje do kraja godine, dok će Prelude početi pristizati u izložbeno-prodajne sezone početkom 2025. godine.

AutoRepublika

(1706)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Jedan te isti hibridni sklop za sve, od CRV-a, ZRV-a, pa na dalje 😊

Nightrider

Nikad vise onog starog dobrog 88-90 Prelude modela za kojim se okrecem i dan danas…

´´In 1987, Road & Track published a test summary that shows the 1988 Honda Prelude 2.0Si 4WS outperforming every car of that year on the slalom, with a speed of 65.5 mph (105.4 km/h), even besting exotics such as Porsche and Ferrari. For reference, the 1988 Chevrolet Corvette C4 took the same course at 64.9 mph (104.4 km/h).´´

Cisto da se zna kakav je to auto bio…nikad vise.

Izmenjeno 4 meseci pre od strane Nightrider
Laki

Bila je to „zujalica“ samo takva.

Horhe

Zato što je imao upravljanje i na zadnjim točkovima, što joj je omogućavalo vanserijsko ležanje u krivinama..

BB

Sa 207 ks mi izglea „nedovoljno lud“ a kamoli „pre-lud“ 😉

Laki

Originalan si junače.Danas je to “ možda“ malo, ipak za mladog vozača puna kapa.U ono vrijeme ona je sa svojih „16V i 136 konja“ bila ozbiljan vozački auto.

MRN

Civic sa tim pogonskim sklopom jeste veoma zabavan automobil, a ovaj Prelude će biti manji (kako gore piše, kraći bar oko 25 cm), pa sigurno lakši od Civica.
Tako da ja ne sumnjam da će to biti odlično – u svetlu sumanutih vremena.

Laki

👍

BB

Pa da se korigujem, ranije je bio pre-lud, sada „nedovoljno lud“, dakle sada bi, konačno mogao biti normalan 😀
Taj epitet „sportski“ su počeli svi da zloupotrebljavaju u raznim aspektima života. Kod automobila su bjesomično dodavali snagu, pa smo dobili bildere, ali bilder možda mogu da podignu balvan, ali ne mogu da čitav dan cijepaju drva, što „žgoljavci“ bez problema učine. Tako i ovih 207 konja ako budu upakovani u normalno tijelo (nema Đoković 100 kg mišića, ali igra pet sati sa Vamos/Tamos Nadal), možda i pogode tu suštinu sporta…
Još samo da kupci (tiktokeri i instaramuše) to shvate…

Laki

👍