1. Home
  2. Vesti
  3. Seat bi mogao da preživi s jeftinim električnim gradskim automobilom
Seat bi mogao da preživi s jeftinim električnim gradskim automobilom
7

Seat bi mogao da preživi s jeftinim električnim gradskim automobilom

433
7
Podelite sa prijateljima:

Pre nego što je preuzeo Renault, Luka de Meo bio je „supreme leader“ Seata. Posebno je imao ideju da od Cupre, sportske marke španske firme, napravi brend za sebe. Sa Cuprom, Seat je dobio novi život i mogao je da prodaje skuplje automobile!

Ali desilo se ono što se moralo dogoditi: Cupra je preuzela primat, a Seat je ostao iza do te mere da je budućnost barselonske marke postala veoma nejasna. Govori se o tome da je na ivici da potpuno nestane kada sadašnji modeli dođu do kraja svog životnog ciklusa.

Ali još ima nade za „Sociedad Española de Automóviles de Turismo“. Brend bi trebalo da opstane, jer je ograničen na početne nivoe Volkswagen grupe. Jedan od projekata jeste da se Seat specijalizuje za male pokretne uređaje tipa električni skuteri i četvorocikli. Ovome bi se mogao dodati i „pravi“ električni gradski automobil, piše Autocar.

Ako se takav model ostvari, nema sumnje da će biti usko izveden iz budućeg Volkswagena ID.1, na isti način na koji je Mii bio preimenovani Up. Ovo bi omogućilo Volkswagenu da bolje unovči dizajn svog malog električnog automobila, obećanog sa osnovnom cenom manjom od 20.000 evra bez subvencija. Uzimajući u obzir logiku pozicioniranja brenda, Seat bi mogao da ima agresivniju početnu cenu.

AutoRepublika

(433)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Tužna je sudbina Seata.

s mile

Teška je sudbina cele VW grupacije, u segmentu manjih gradskih automobila. S obzirom da su sve klonovi

Nebojsa

Nazalost tacno. Fabia 1 je bio verovatno najkompletniji auto uklasi, Polo uvek standardno u vrhu. Poslednjih 5-6 godina su bas podbacili.

Zex

Pa ne znam… ime je najviše smetalo Seat , nije neko ime da se.bori protiv Alfe romeo, ko što bi trebala biti sportska marka i zato to da su pretvorili u Cupru je pametno, jedino Seat bi mogli ostavit da se bori protiv Dacia…i ne bi trebao biti problem jer je i Dacia sada 20.000€ i više.
Ali pošto se mene ništa ne pita 😂
Poz

Matija

SEAT nije marka koja treba i moze da se meri sa Alfom.

Nebojsa

Alfa trenutno ima samo ime i istoriju. I Giuliu. VWu ne bi bio problem da napravi pravi sportski „narodni“ brend da je bilo volje ili prave ideje. Sportski dizajn „oblepljen“ na neku Skodu ili VW , sa losijim enterijerom, ocigledno nije bio dovoljan.

Matija

U okviru VW korporacije SEAT ima poziciju kao i Skoda. Skoda je pronasla sebe i izvanredno se drzi na trzistu a SEAT nije, deluje neubedljivo i zato kaska na zacelju korporacije. Nova marka Cupra ima zadatak da ozivi strategiju zajednicke firme. Zahvaljujuci kreativnom rukovodiocu, Waynu Griffithu, Cupra je vrlo brzo izgradila jak imidz sportske marke – i ako svi njeni modeli u stvari poticu iz VWa. Do skora je bilo reci da ce ime SEAT sasvim da se ugasi, jedan od razloga bio je i najava napustanja malih i jeftinih modela. U poslednjih godinu dana novo rukovodstvo orporacije odlucilo je… Pročitaj više »