1. Home
  2. Prezentacije
  3. IM LS6 stiže kao treći model
IM LS6 stiže kao treći model
1

IM LS6 stiže kao treći model

122
1
Podelite sa prijateljima:

Automobilska marka IM (skraćenica od kovanice „Intelligence in Motion“) predstavlja plod zajedničkog rada kineskog koncerna SAIC-a koji drži 64% kapitala firme, giganta iz oblasti interneta, kompanije Alibaba i lokalnih vlasti Šangaja Pudonga (sa po 18% kapitala). Partneri su tokom 2020. godine, oformili zajedničku kompaniju Zhiji Auto, da bi dve godine kasnije, jedna za drugom, bila lansirana dva unificirana modela na tržištu. Bili su to sedan i krosover s oznakom IM L7 i IM LS7, redom.

Uzgred budi rečeno, modeli te marke se već nude u Rusiji, dok ih u zapadnijim delovima kontinenta još nema. Čak i u Rusiji su uvezeni alternativnim kanalima. Sve to nije smetalo Azijatima da predstave i treći model u asortiman. On stiže s novom generacijom električnog pogonskog sklopa.

Novi električni automobil IM LS6 poseduje status najmlađeg i najmanjeg člana porodice, ali je u stvarnosti to veliki automobil, za trunku manji od braće s cifrom 7 u imenu. Dugačak je 4.904 milimetara, širok 1.988 mm, visina je 1.669 m, dok je između osovina 2.950 mm.

Model s petoro vrata je konstruisan u istom stilu, ali poseduje različitu karoserijsku formu s intenzivnije padajućom siluetom zadnjeg kraja i manje poželjni proporcijama. Ali, koeficijent aerodinamike se ispostavio zaista vrednim naglaska – 0,237.

IM LS6 pruža vrata bez okvira za prozorska stakla, ali s električnim bravama, dok s unutrašnje strane nema poznatih ručki za otvaranje, tu su samo dugmad. Za razliku od modela LS7, ovde je vetrobran redovnog formata i ne ide do krova. Ali standardni paket i dalje uključuje panoramski krovni otvor s elektrohromatskim staklom. To otvara mogućnost gradualnog zatamnjenja stakla.

Unutrašnjost je osmišljena po istim šablonima kao što je to učinjeno i prilikom izrade prva dva modela brenda. Ali umesto tri ekrana na prednjoj ploči, sada su instalirana dva – jedan veliki i jedan manji. U osnovnom paketu se krosover oslanja na „obruč upravljača“ specifičnog oblika, iako možete naručiti i tradicionalni volan. Kabinski retrovizor je namerno napravljen tako da je lako sklonjiv, tako da njegovo odsustvo na nekim od priloženih fotografija nije nikakva greška.

Presvlake sedišta su izvedene u stilu raskošnih fotelja, dok proizvođač obećava unapređeni nivo komfora. Među brendiranim dodacima se ističe i uklonjivi stočić za putnike na zadnjoj klupi, pa je tu čak i ogledalce za šminkanje. Muzički sistem poseduje dvanaest zvučnika, a neki od njih su uglavljeni u krov (nebo).

Pa da prozborimo koju i o tehnologiji i pratećim solucijama. Ako modeli L7 i LS7 pružaju električni pogonski sistem koji radi na naponu od 400 volti, onda je krosover IM LS6 konstruisan za radni napon od 800 volti, a na vrhuncu može da dostigne i 875 volti.

Ovo ne samo da donosi uštede na ožičenju, već i povećava snagu, tačnije brzin punjenja baterijskih ćelija. CATL-ova baterija se može koristiti sa stanicama za punjenje tipa DC do 400 kW. U tom konkretnom slučaju, za petnaest minuta možete uzeti energiju za premošćavanje distance od 500 km. Ukupan domet je „više od 750 km“, ali kapacitet baterije još nije naznačen.

Ali, šasija modela LS6 je postala prostija, pa umesto sistema vazdušnog oslanjanja, ovde imamo posla s oprugama i pasivnim amotizerima, iako je arhitektura ista, pa podrazumeva dvostruka poprečna ramena napred i multilink nazad.

Bazični IM LS6 nudi zadnji pogon zahvaljujući jednom elektromotoru snage 340 „konjića“ i kao takav dobacuje do 200 km/h. Modifikacija s prenosom snage na sva četiri kraja školjke se sastoji od dva električna agregata. Njihova zbirna snaga iznosi 787 KS uz 800 Nm obrtnog momenta.  U tom slučaju maksimalna brzina kretanja dobacuje do 252 km/h, dok ubrzanje do stotke traje samo 3,48 sekundi.

Model IM LS6 će se pojaviti na tržištu Kine već krajem tekuće godine. Preliminarne najave sadrže informaciju o ceni u rasponu od 32 do 41 hiljade američkih dolara.

AutoRepublika

(122)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Zasto bi trebalo ovaj auto nazvati „krosover“, sta on to u sebi ukrsta? Ovo je limuzina, cija povecana visina potice od baterije u podu. Sto se izgleda tice, suvise je zaobljena, nekoliko karakternih linija doprinelo bi dinamici i preciznoj definiciji oblika.