1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Suzuki Jimny vraća duh osamdesetih ograničenom serijom
Suzuki Jimny vraća duh osamdesetih ograničenom serijom
3

Suzuki Jimny vraća duh osamdesetih ograničenom serijom

418
3
Podelite sa prijateljima:

Suzuki Jimny Heritage Edition vraća duh originalnog modela iz osamdesetih kada je započeo dugu i opsežnu karijeru koja traje do danas. Australijska divizija japanskog brenda upravo je najavila lansiranje ovog ograničenog izdanja od samo 300 jedinica Jimnyja sa troja vrata, koji je predstavljen sa detaljima tipičnim za prvi model.

Dekorativna traka koja se proteže duž bočnih strana i do vrata prtljažnika u narandžastoj i roze boji, pri čemu prva takođe „boji“ branike iza prednjih i zadnjih točkova. Jedinstveni par boja se može kombinovati samo sa četiri boje karoserije, između bele, zelene, sive i biserno crne. Suzuki Jimny Heritage Edition je takođe prepoznatljiv po specijalnom logotipu nilskog konja, standardnim 15-inčnim aluminijumskim felnama i okruglim LED farovima.

U unutrašnjosti, Suzuki Jimny Heritage Edition ima četiri sedišta i vozačku poziciju sa analognom instrument tablom iza upravljača obloženog kožom, dok se na centralnoj konzoli nalazi 7-inčni ekran za multimedijalni sistem osetljiv na dodir. Standardna oprema uključuje manuelni klima uređaj, kameru za vožnju unazad i pomoćnike u vožnji kao što su tempomat ili upozorenje o napuštanju trake.

Specijalno i ograničeno izdanje ne utiče na mehaniku, pošto njegov 1,5-litarski četvorocilindrični benzinski motor koji razvija maksimalnu snagu od 102 konjske snage sa petostepenim manuelnim menjačem ostaje netaknut.

Ovo je dovoljno za pokretanje ovog malog SUV-a koji ima sistem pogona na sva četiri točka nazvan „AllGrip Pro“. Njegova cena u Australiji je 33.490 australijskih dolara, što znači nešto više od 21.200 evra.

AutoRepublika

(418)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Još da je cena kao iz osamdesetih 😀

Matija

Nije mi jasno sta bi na Dzimniju trebalo da nas podseca na 80-te? Ceo auto je toliko rustkalan kao Niva ili Mercedes G. Niva je na trzistu od 1977 a Mercedes od 1979 godine.

BB

I još uvijek imaju svoje kupce, doduše u različitim kategorijama. G je otišao u rustikalni i performantni luksuz a Niva ostala lao korisni terenac u osnovi.