1. Home
  2. Vesti
  3. Kia ne planira da odustane od jeftinih automobila u Americi
Kia ne planira da odustane od jeftinih automobila u Americi
4

Kia ne planira da odustane od jeftinih automobila u Americi

201
4
Podelite sa prijateljima:

Ne sumnjamo da je Kia mnogo napredovala kao automobilski brend tokom prethodnih decenija. Od kompanije čiji su četvorotočkaši služili da mame podsmehe i budu samo za one koji ne mogu da priušte nijedan drugi automobil, Kia nam danas nudi i veoma cenjene modele kao što su Stinger, Telluride, K8, K9 i još poseduje bogatu ponudu onih modela na struju za koje je javnost spremna izdvojiti poveće sume novca.

Ali, jedna kategorija od koje korejski proizvođać ne planira da odustane su oni jeftini modeli na kojima je izgradio svoje ime. Trenutno postoje samo tri nova automobila na američkom tržištu sa cenom nižom od dvadeset hiljada dolara. To su Mitsubishi Mirage, Nissan Versa i Kia Rio.


Mirage, ili kako je poznat pod imenom Space Star u ostatku sveta, je na poslednjem izdisaju i ne verujemo da ćemo ga videti još dugo. Ni Versa nije u mnogo boljoj poziciji pošto Nissan želi da se orijentiše na električne četvorotočkaše. To bi ostavilo Rio kao jedinog pristupačnog predstavnika, a iako je protekle godine isporučeno tek 31.362 primerka, Kia nam kaže da nema u planu da odustane od ove kategorije.

Sadašnja generacija je na tržištu od 2016. godine zajedno sa svojim mehaničkim blizancem modelom Hyundai Accentom, a iako Accent nestaje sa tržišta nakon ove godine, Rio ćemo videti i gledati još najmanje godinu dana.
Njegova cena je povećana za svega 300 američkih dolara na tom tržištu i sada iznosi 17.505 najmanjih zelenih novčanica ukoliko se odlučite za baznu konfiguraciju sa oznakom LX.

Onaj koji se zove s dodatkom slova S je nešto skuplji i košta 18.145 „zelembaća“, a u vrhu ponude se nalazi izdanje heč sa cenom od 18.445 dolara. Ukoliko kupac izabere baš svaku opciju, uključujući i takozvani tehnološki paket, Rio će ga koštati 21.125 dolara. Ovaj tehnološki paket pruža 15-inčne felne, LED osvetlenje i veliki broj bezbednosnih pomagala da spreči sudare. Spomenućmo da se Rio preko bare nudi samo sa 1,6-litarski benzincem koji se može pohvaliti sa 120 konjskih snaga.


Sumnjamo da će dosta Jenkija primetiti da ovaj mališan uopšte postoji, jer su istraživanja pokazala da bi većina njih radije kupila jeftinijeg polovnjaka, nego mali gradski model, ali istovremeno je osvežavajuće videti da postoji neki proizvođač koji ne želi da eliminiše kompletnu ponudu putničkih vozila i zameni ih krosoverima.

Nismo sigurni koliko dugo će Rio biti sa nama i šanse su velike da će biti penzionisan kada istekne rok sadašnje generacije, ali dok se to ne desi, barem znamo da postoji nekoliko pristupačnih izbora.

AutoRepublika

(201)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ne radi KIA ovo zbog ljubavi i altruizma, ali neki će kupci u ovom vozilu prepoznati svoj interes.

S mile

Kao i kod nas, mnogi kupuju Audi star 15 god, dok drugi kupuju nivu Daciu…

BB

Niva Dacia, mogubti reći pravi izbor 😜😂🤣

Bungi

Da.Robovanje stvarima, pogotovo onim markiranim je, teška i neizlječiva bolest.