1. Home
  2. Vesti
  3. Najstariji „novi“ model u Americi dobio osveženu mehaniku
Najstariji „novi“ model u Americi dobio osveženu mehaniku
0

Najstariji „novi“ model u Americi dobio osveženu mehaniku

323
0
Podelite sa prijateljima:

Zvuči neverovatno, ali Nissanov pikap Frontier, koji se prodaje na Američkom tržištu, praktično se nije promenio od kada je debitovao u sadašnjoj generaciji 2004. godine. Zajedno sa Chevroletovim komercijalnim kombijem Expressom, Frontier je najstariji novi proizvod, a mnogi se pitaju zašto „Jenkiji“ nikada nisu dobili novu generaciju pod kodnom oznakom D23 koja se u poslednjih šest godina prodaje širom sveta.

Razlog verovatno leži u podatku da je prodaja još uvek zadovoljavajuća. Ona je prošle godine iznosila 79.646 jedinica, što je manje u poređenju sa glavnim rivalima kao što su Toyota Tacoma, Chevrolet Colorado i Ford Ranger, ali i dalje dovoljna za vozilo u koje Nissan nije uložio ni dolara već neki duži period.


To će se promeniti 2021. godine i japanski proizvođač vozila uveliko sprema novu generaciju, a dok se to ne desi pred nama je unapređeni Frontier. Ovaj potez je iznenadio sve, pošto se novitet očekuje već za nekoliko meseci, a pred nama je novi agregat i menjač.

Zastareli 4,0-litarski V6 motor je konačno penzionisan, a njegova zamena je 3,8-litarski benzinac. On je namenjen za narednu generaciju i razvija 310 konjskih snaga i 381 Nm maksimalnog obrtnog momenta. To je za 49 „konja“ više nego u prošlosti, dok je najviši obrtni momenat ostao identičan.

Novi agregat zamenjuje ne samo stariji V6 već i osnovni 2,5-litarski benzinac koji je u prošlosti bio ponuđen na jeftinijim verzijama. Takođe nov je i devetostepeni automatski menjač, što znači da Frontier više neće biti dostupan sa manuelnom transmisijom.

Pogon na zadnje točkove je i dalje standardan uz opcioni prenos snage na sva četiri točka. Kupac može da bira između po dve veličine kabine, odnosno prikolice. Osnovni SL paket opreme je takođe penzionisan.

Jedine preostale izmene su više deo standardne opreme, kao što je na primer, paljenje na dugme ili pak elektro-pokretani prozori i centralna brava. Dok novi model ne debituje, javnost će ipak morati da se zadovolji sa novom mehanikom u izuzetno starom pikapu…

AutoRepublika

(323)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments