1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo su modeli koje će Alfa Romeo plasirati u narednim godinama
Ovo su modeli koje će Alfa Romeo plasirati u narednim godinama
4

Ovo su modeli koje će Alfa Romeo plasirati u narednim godinama

3.56K
4
Podelite sa prijateljima:

Uprava italijanske marke u poslednjih nekoliko nedelja potvrdila je četiri od pet najavljenih premijera za idući period.

Novi šef Alfe Romeo, Žan-Filip Imparato, vrlo je aktivan u stručnim medijima u prethodnim mesecima. Sve to izgleda dolazi kao uvertira za početak preporoda brenda iz Milana. No, činjenica je da je aktuelna uprava već neko vreme na čelu Alfe, a da pravih i opipljivih (boljih) rezultata i dalje nema.

No, ono što već dugo znamo jeste da će renesansa italijanskog proizvođača otpočeti sa modelom Tonale. Sa njim se Alfa i zvanično vraća u C segment, i od ovog SUV-a uprava ima ogromna očekivanja. Čak je bilo reči o godišnjoj proizvodnji od 100.000 primeraka (što je više od kompletne prošlogodišnje prodaje te marke).

Tonale zvanično stiže na scenu idućeg proleća, a nakon njega doći će još jedan krosover. Sledeći će biti manjih dimenzija i smestiće se u B segment. On će ujedno izroditi i EV izdanje, što bi trebalo da bude prvi električni automobil italijanskog brenda.

Nakon dva SUV-a red bi bio da se plasira i nešto malo drugačije. To će biti nova generacija Giulije, koja u aktuelnom ruhu uprkos brojnim kvalitetima ne beleži dobre prodajne rezultate. Naredna Giulia doživeće transformacija i svrstaće se u EV segment, te će to onda biti drugi električni model Alfe, posle pomenutog subkompaktnog krosovera.

Osim Giulije, u planu je i druga generacije Stelvija, ali za sada nije poznato da li će se i SUV odreći SUS agregata. Logičkim zaključivanjem, može se reći da je izvesno da će i on krenuti istim putem.

Ostaje misterija petog najavljenog modela… Kolege iz Italije ne veruju da će Alfa ponuditi hečbek u B segmentu, već da će pribeći oživljavanju Giuliette u C klasi. Takav heč bi bio znatno skuplji i mogao bi da donese veću zaradu po prodatoj jedinici, što je Alfi trenutno vrlo važno.

Sve nedoumice biće rešene u narednim mesecima, kada se očekuje predstavljanje kompletnog plana za oporavak Alfe Romeo.

AutoRepublika 

(3559)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

To sve znamo, a ima li šta novo? 😜

Iznogud Časni

C

BB

Hoće li biti Berlingo sa Alfinim znakom? Da i jednom postanem alfista… 🤣😂

Iznogud Časni

A-a