1. Home
  2. Vesti
  3. Dobija kazne za prekršaje koje je policija počinila nakon zaplene njegovog vozila
Dobija kazne za prekršaje koje je policija počinila nakon zaplene njegovog vozila
6

Dobija kazne za prekršaje koje je policija počinila nakon zaplene njegovog vozila

1.38K
6
Podelite sa prijateljima:

Ponekad verovatno isuviše idealizujemo uređenost pravne države, posebno ako je ona smeštena na zapadu Evrope. Kao Francuska na primer! Naime, iz zemlje Gala stiže vest koja govori o tome da su policijski službenici izvršili na zakonit način zaplenu jednog vozila, a potom ga koristili za obavljanje svojih dužnosti, čineći pritom serijale ozbiljnih saobraćajnih prekršaja, pri čemu je oružje u zlodelu bio konfiskovani četvorotočkaš.

Zlosrećni vlasnik sada pokušava da se u pravnom sistemu Francuske izbori za to da ne odgovara za dela koja mu se stavljaju na teret, iako i dalje dobija gomile opomena i rešenja o izricanju kaznenih mera zbog divljačke vožnje.

Mercedesov sedan, iako smo na naslovnu fotografiju stavili namunjeni heč koji nam se dopada iz game trokrake zvezde, u nedostatku informacije o kom tačno sedanu se radi, se nalazi(o) u vlasništvu stanovnika grada Il d’Frans, a zaplenjen je po osnovu sudske odluke. Tamošnji zakon omogućava francuskoj policiji, kojoj je vozilo dodeljeno na korišćenje, da slobodno raspolaže automobilom u sklopu obavljanja redovnih dužnosti, ali nije očekivano da se za saobraćajne prekršaje, u tom slučaju tereti lice koje nema kontrolu nad automobilom.

Ako ništa drugo, problemom pogođen čovek je barem imao za toliko sreće da ga zastupa advokatica prelepog lika Laureen Spira, koju je izgleda slučaj baš dotakao, čim je objavila pričicu vezano za ovu (ne)zgodu na društvenoj mreži Facebook. Sav učinak rada radara, i kontrolora parking službi pao je na teret vlasnika vozila, jer je vozilo još uvek zvanično registrovano na njegovo ime!

Službenici regionalnog direktorata pariske policije su vozili kao sumanuti od 2018. godine, kada im je vozilo dodeljeno. Od tada do danas je vlasniku Mercedesa stiglo kazni u iznosu od oko 4 hiljada evra, a nominalni broj prijava je na nivou od četrdeset. Uz pozamašnu kaznu, vlasniku je na teret stavljeno i trideset kaznenih bodova.

Srećom, pariska policija pri sudu je bila toliko uviđajna da je advokatici obećala da će od suda tražiti da kazne proglasi neosnovanim.

AutoRepublika

(1376)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Ahahahahah…

Sad sam se setio francuskih filmova u kojima njihova policija igra neku od glavnih uloga, i u svakom filmu su predmet ismevanja.

Taxi kao najmlađi serijal i „Policajac iz San Tropea“.

Renault Terminator

Da se to desilo u Srbiji al bi se oplelo po Vučiću i sistemu,ma kakav sistem,lično Vučić bi bio kriv za ovo. A ovako sprdačina,kao da je to sve ok. Nije ovo ništa kakvih sve prevara ima na Zapadu i kako su države i njene vođe korurpirane i slabe na pare,ne postoji država u EU koja nije korurpirana i u rukama tajkuna,ne postoji.Ovde kod mene u Austriji npr..Srbija je mala maca što se tiče korupcije,ovde je to na vrhunskom nivou u svim slojevima vlasti bez izuzetka.Ne smijem ja mnogo da pišem ali doće vrijeme kada ću moći. Vučić je mala… Pročitaj više »

BB

Zamisli samo izbore sa izlaznosti preko 100% u Berlinu…

Renault Terminator

I srušiše diktatora baku Merkel koja je 16 godina vlada germanijom..a i Evropom generalno..da vidimo sledećeg kajzera koji će 20 godina drmati Evropom.

Iznogud

?? Pojasni

Iznogud

Ovo advokat? Sad bi Musa reko , treba ovo je…t.
Ljepota nije dovoljna.🍀