1. Home
  2. Vesti
  3. „Mate Bugattac“ najavljuje neviđeno blesav model francuske marke
„Mate Bugattac“ najavljuje neviđeno blesav model francuske marke
1

„Mate Bugattac“ najavljuje neviđeno blesav model francuske marke

1.29K
1
Podelite sa prijateljima:

Međutim, za sada nije poznato hoće li to biti model iz SUV klase ili će to pak biti kupe s podugačkom haubom…

Mnogi su već pomislili kako ne postoje izgledi da bi Bugatti ikada mogao ponuditi nešto luđe od modela Bolide. Ipak, francuska marka pojačana hrvatskim ekspertom koji je osnovao komapniju Rimac Automobili možda i uradi nešto tako jer joj se s Rimcem na čelu, otvaraju mnogobrojne perspektive. Mate Rimac, koga prozvasmo Bugattac zbog toga što je zaseo na mesto izvršnog direktora novoosnovanog društva Bugatti Rimac, razgovarao je s novinarima američkog Motor Trenda, i tom prilikom su razmenili neke rečenice i na temu realnosti Bugattija nezavisno od modela Chiron.

Čovek koji stoji iza koncepta Nevera, koji nosi titulu najbržeg serijskog automobila današnjice, odnosno ikada, kaže da bi „mogao da uradi nešto blesavo“, pošto gori od želje da proširi horizonte Bugattija i ka nečemu drugom, nečemu što ne spada u kategoriju hiperautomobila s dva sedišta. Tridesettrogodišnji rukovodilac ne odbacuje mogućnost predstavljanja veličanstvenog kupea s podužom haoubom, pa čak ni šansu da ugledamo neki model francuske marke s povišenom pozicijom sedenja. To bi čak bilo i najmanje iznenađenje, znajući da najprestižniji brendovi popuštaju pred SUV-omanijom.

Hrvatski inovator i poslovni čovek je čak izgovorio da bi budući model „mogao biti izrazito blesav, čak toliko da nikome ne bi ni palo na pamet da tako nešto uradi.“ Ovo zvuči tako kao da Mate smatra da je samo nebo granica u post-Chiron eri francuske marke. Ne treba sumnjati, pa verovatno ni posebno pominjati da će se Bugatti oslanjati na Rimčevu tehnologiju.

Mate je nestrplji da diversifikuje porodicu modela marke Bugatti, na isti onaj način koji je obeležio zlatno doba kompanije s početka prošlog veka. Početkom jula je Hrvat u razgovoru s novinarima Autocara, izjavio da bi čisto električni model bio lansiran pre kraja ove decenije i da će to biti fenomenalan proizvod koji se neće moći opisati kao preimenovani Rimac Nevera. Pride, tada čovek reče da se radi i na veoma intenzivno hibridizovanom pogonskom sklopu, a koji je namenjen zasebnom modelu.

Prvo što će se desiti u obnovljenom Bugattiju će biti direktna zamena za Chiron, a biće interesantno videti da li će se uprava odlučiti da ponovo ugradi W16 motor s četiri turbo punjača. Bugatti je ekskluzivno koristio osmolitarski motor još od debija Veyrona iz 2005. godine. Prvi moderni automobil iz ere koju je obeležila patronska grupa VW, je dobio mnoge izvedenice, što se isto može reći i za kasnije predstavljeni Chiron.

U isto vreme, marka Rimac će ostati još veća ekskluziva jer će proizvodnja biti ograničena na samo sto primeraka godišnje. I dok će paleta modela s logotipom Bugattija bivati sve šira, Rimac će se zadržati na samo jednom modelu u gami, dok je naslednik Nevere planiran za 2025. godinu, i najavljeno je da će poneti neko lokalno ime.

AutoRepublika

(1294)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Cuore sportivo

Ma gotovo je. Auto industrija je umrla