1. Home
  2. Vesti
  3. Uskoro debituje Honda NSX Type R
Uskoro debituje Honda NSX Type R
0

Uskoro debituje Honda NSX Type R

200
0
Podelite sa prijateljima:

Hondin superautomobil uskoro će dobiti i još performantniju Type R varijantu! 

Nema sumnje da je Honda NSX jedan od najboljih. egzotičnih automobila današnjice. Sa 573 konjske snage i maksimalnom brzinom od 307 km/h teško da postoji neko ko ga ne bi poželeo. Ali mnogo hvaljeni Japanac je ipak u četvrtoj godini proizvodnje bez većih izmena, što znači da u moru konkurencije počinje da pokazuje godine i da više nije u centru pažnje.

Kako prenosi japanski sajt Best Car Web, NSX će uskoro dobiti ekstremno izdanje pod oznakom Type R. O takvom automobilu se pričalo dugo godina, praktično otkada je ovaj četvorotočkaš originalno debitovao, a nepoznato je zašto Honda nije reagovala do sada. Portal takođe navodi da je zvanično predstavljanje zakazano za oktobar naredne godine i da se u Japanu već mogu videti razni prototip modeli na testiranju.

Inženjeri će koristiti identičnu formulu koja je učinila model Type R toliko popularnim i cenjenim širom sveta. Za sada postoje samo nagađanja kako bi ovaj egzotični automobil mogao da izgleda, a mnogi veruju da će biti veoma sličan NSX GT 3 Evo iz trkačkih šampionata.

To nam govori da će pružati nove aerodinamične dodatke u vidu branika i velikog spojlera za što bolju stabilnost, a svi dodaci bi bili izrađeni od laganih materijala. Naravno, i poznati 3,5-litarski turbobenzinac u kombinaciji s električnim motorom će dobiti na snazi, a spominje se cifra od 641 „grla“. To je za 68 „konja“ više nego što je sada slučaj pa u kombinaciji sa stilskim izmenama bi trebao da pruža veće performanse.

NSX Type R će biti globalni model i širom sveta će se prodavati pod Hondinom oznakom, sa izuzetkom Amerike gde se vodi kao model premijum divizije Acura. Više informacija bi trebalo da bude poznato narednih meseci, a mi ćemo ih preneti kako budu dostupne.

AutoRepublika 

(200)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments