1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Nissan Z dolazi s 480 konjskih snaga?
Novi Nissan Z dolazi s 480 konjskih snaga?
0

Novi Nissan Z dolazi s 480 konjskih snaga?

167
0
Podelite sa prijateljima:

Na kraju, mogli bismo da dobijemo 480Z.

S obzirom na to da je s nama više od 10 godina, 370Z je jedan od najstarijih sportskih modela na tržištu. Naravno, on prosto vapi za naslednikom, a slično se može reći i za GT-R. Dakle, Nissan baš odlaže stvari…

Po nedavnim izveštajima, novi Z model će biti predstavljen u narednih 12 meseci, ali ako imamo u vidu da još uvek nema špijunskih fotografija prototipa, ovu informaciju ćemo da uzemo s blagom rezervom. Doduše, postoje fotografije iz oktobra 2019., na kojima se pojavljuje misteriozni prototip na Nirburgringu, ali je teško reći da li je uopšte reč o novom Z modelu.

Japanski Spyder7 tvrdi da će naredna generacija modela iznedriti perjanicu u vidu 480Z, s tim što naziv neće biti vezan za radnu zapreminu motora kao što je bio slučaj s prethodnicima. Dakle, ne treba da očekujemo 4,8-litarsku mašinu već 480 konjskih snaga.

Spekulacije govore, kao što smo i ranije pisali, da će novi Z pozajmiti 3,0-litarski twin-turbo V6 iz Infinitija Q60. Ukoliko to bude tačno, na delu ćemo imati priličan prirast u snazi od čak 80 konja u odnosu na Q60 Red Sport 400. Maksimalni obrtni moment se ne spominje, ali u premijum kupeu iznosi 475 Nm.

S Nissanom koji se nalazi u krizi i u velikim novčanim problemima, a uz to mu aktuelna situacija i katastrofalna prodaja ne idu u prilog, malo je verovatno da će novajlija počivati na platformi razvijenoj od samog početka, jer to kao što znamo zahteva velike investicije. Dok će se stajling u velikoj meri poromeniti, vlada verovanje da platforma biti iskorišćena od postojećeg hardvera, prilagođena potrebama sportskog modela.

U izdvojenom izveštaju, koji ovoga puta dolazi iz Japanese Nostalgic Car publikacije, cilj je da se baci svetlo na stajling vozila. Čini se da su Nissanovi dizajneri zaista odlučili da krenu retro smerom, odlučivši se za neke smernice karakteristične za 300ZX (Z32).

Očekuje se prisustvo velikoj spojlera pozadi, dok kolaju glasine da će anfas ugostiti okrugle LED farove, inspirisane onima kod Fairlady Z modela, lansiranog krajem šezdesetih.

Mada će novi sportista posedovati retro „šmek“, nedavni zahtevi za zaštitu patenta sugerišu da će takođe biti i moderan, sa sve novim Nissan i Z logoima. Ostaje da se vidi da li će ova mešavina starog i novog biti dostojna zamena za 370Z u komercijalnom smsilu.

AutoRepublika

(167)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments