1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M3 G80 pun gas na Nirburgringu (VIDEO)
BMW M3 G80 pun gas na Nirburgringu (VIDEO)
0

BMW M3 G80 pun gas na Nirburgringu (VIDEO)

1.19K
0
Podelite sa prijateljima:

Bez dileme, BMW je trenutno veoma zauzet, uprkos nametnutoj izolaciji. Automobili treba da budu dovršeni na vreme, a kada je reč o budućem M3, ništa ne sme da bude prepušteno slučaju.

Iz tog razloga, ne treba da čudi što je G80 verzija spažena na Nirburgringu. U najnovijem video klipu, možemo da vidimo kako kultni Bimmer dolazi do granica mogućnosti, prolazeći krivine „kao lud“.

Doduše, prototip nove M „trojke“ smo već videli na „Zelenom paklu“, ali ovog puta, iz nekog razloga, čini se da se kreće brže neko ikada ranije.

Takođe, u jednom trenutku, dobijamo potvrdu da je u igri pogon na sve točkove, jer sva četiri točka gube trakciju u krivini, u šta se možete i sami uveriti. Naravno, ni to ne predstavlja iznenađenje, jer je BMW još ranije potvrdio da će novajlija posedovati integralni pogon.

Reč je o sistemu sličnom onom kod M5. Dakle, M xDrive će biti uparen s osmostepenom automatskom menjačkom kutijom, što podrazumeva dve stvari. Najpre, sedmostepeni DCT će biti eutanaziran nakon službe u dve uzastopne generacije M3. Na drugom mestu, ukoliko želite AWD, ne možete u isto vreme imati manuelni menjač. Competition modeli će biti dostupni isključivo u ovoj konfiguraciji, s automatskim menjačima i pogonom na sve točkove.

Ukoliko ste razočarani ovime, nemojte biti, jer je BMW na radost svih nas, istinskih automobilskih entuzijasta, obećao i verziju s manuelnim menjačem. Naravno, ciljaće na tradicionalne fanove a nudiće isključivo zadnji pogon, s nešto manje snage u odnosu na Competition verziju (što nam nimalo ne smeta). U prevodu, to znači da će M3 Competition raspolagati s 510 ks a verzija s manuelnim menjačem 480 konja.

Koji biste odabrali?

AutoRepublika

(1189)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments