1. Home
  2. Vesti
  3. Daimlerova lista za odstrel proširena na 15.000 ljudi
Daimlerova lista za odstrel proširena na 15.000 ljudi
2

Daimlerova lista za odstrel proširena na 15.000 ljudi

1.45K
2
Podelite sa prijateljima:

Šindlerova lista bi bila dobar protivotrov radničkog sindikata

Nemački proizvođač luksuznih automobila Daimler pooštrava mere iz programa štednje pa će tako u sklopu realizacije istog, ukupno do 15.000 duša biti onespokojeno zbog gubitka radnog mesta, preneo je danas ugledni nemački list Handelsblatt, pozivajući se na izvore unutar same švapske kompanije.

Pre par meseci smo preneli izjave rukovodstva giganta iz Štutgarta u kojima je iznet plan prema kome se namerava otpustiti do 10.000 radnika koncerna kako bi se došlo do uštede od 1,4 milijrdi evra do kraja 2022. godine. Kao što čitamo, sada su se želje upave Daimlera raspalile, pa će na ulicu 50% više radnika od prvobitno planiranog kontigenta.

Za prekosutra je zakazana godišnja konferencija na kojoj se očekuje da bude saopšten inoviran plan štednje, navodi se još u nemačkom listi. Dodaje se i da će Ola Kelenijus, izvršni direktor Daimlera govoriti o ukidanju, ili barem smanjenom nivou ulaganja u projekte koji generišu gubitke, a koji nisu deo izvorne delatnosti kompanije.

Portparol Daimlera nije želeo da prozbori ni reč na temu o kojoj ga je novinar Handelsblatta upitao.

AutoRepublika

(1452)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

I onda je Karlos Gon kriv…

moron

Zaista se taman oblak nadvio nad zaposlenima u (tradicionalnoj) auto industriji.