1. Home
  2. Vesti
  3. Sedan za kojim se uzdiše – Alpina B3 Biturbo
Sedan za kojim se uzdiše – Alpina B3 Biturbo
1

Sedan za kojim se uzdiše – Alpina B3 Biturbo

2.31K
1
Podelite sa prijateljima:

Kad god se spomene „Alpina“ svim pravim ljubiteljima automobila momentalno se pojavi osmeh na licu. Nakon karavanaske prerade BMW serije 3, Alpina je sada predstavila i sedan. 

Karavan smo imali prilike da vidimo na Salonu automobila u Frankfurtu, a limuzina je upravo predstavljena u Tokiju. Naravno, poenta svakog Alpininog modela je u motoru.

Alpina B3 Biturbo

Tako se kod B3 Biturbo po haubom nalazi prerađeni 3,0-litarski twin-turbo redni šestak poreklom naravno iz BMW-a, a na raspolaganju vozaču je 468 ks i 720 Nm. Prevedeno u performanse, ovaj automobil u stanju je da pojuri do „stotke“ za samo 3,8 sekundi, dok je maksimalna brzina 300 km/h!

Kako bi ovakve performanse bile moguće, Alpina je se dodatno zabavila podešavanjem osmostepenog automatskog menjača, kao i pogona na obe osovine i izduvnog sistema koji sada ima četiri završetka.

Naravno, uz izmene na polju pogonskog sklopa, došle su i vizuelne promene, kako bi se B3 Biturbo učinio još atraktivnijim. Sve su to uobijačeni tjuning detalji, a kao jedan od najupečatljivih elemenata jesu jedinstveni točkovi koji dolaze u veličini od 19 ili 20 cola.

Alpina B3 Biturbo stiže na evropsko tržište sredinom naredne godine, a veruje se da će početna cena za ovaj automobil iznositi oko 70.000 evra.

AutoRepublika 

(2312)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Stari Dejan

Ceo život ja uzdišem za jednom Alpinom… 🙂