1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche: U narednih 10 godina sigurno neće biti električne 911-ice
Porsche: U narednih 10 godina sigurno neće biti električne 911-ice
0

Porsche: U narednih 10 godina sigurno neće biti električne 911-ice

128
0
Podelite sa prijateljima:

Jedan od visokih rukovodilaca nemačke marke, Frank-Stefen Valiser, izjavio je da će 911-ica biti poslednji automobil Porschea koji će preći među električne modele. 

Valiser, koji je direktor u Porscheu za sportske automobile, rekao je da će se boriti da legendarni automobil ostane dostupan sa benzinskim motorom. „Nadam se da će ta tranzicija ka EV modelu biti obavljena nakon što se ja penzionišem, tako da ja nemam ništa sa tim“, kazao je ovaj menadžer.

On se distancirao i od nedavnih glasina da će Porsche ponuditi hibridnu varijantu 911-ice. „Mislim da je to jako teško. Želimo da zadržimo 2+2 koncepciju sedišta, pristojan prtljažnik i da ne naškodimo izgledu modela. Osim toga, ne želim dodatnu masu u automobilu“, rekao je Valiser.

Rukovodilac nemačkog proizvođača dodao je da bi bilo lakše napraviti novi, poseban automobil koji bi koristio hibridnu tehnologiju nego prepravljati postojeći 911.

Valiser je odbacio i glasine u vezi sa novim 911 GT3. Naime, već neko vreme kruži priča da će novopredstavljeni 4,0-litarski agregat namenjen za 718 Cayman GT4 i Boxter Spyder naći primenu u prethodnom pomenutom automobilu.

„Ostajemo verni trkačkom motoru. To je skuplji, ali mislim da je ispravan put. Takođe navedeni motor neće biti korišćen ni u jednom od modela iz porodice 911“, bio je jasan Valiser.

AutoRepublika 

(128)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments