1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera – Nova Honda Jazz (GALERIJA)
Premijera – Nova Honda Jazz (GALERIJA)
4

Premijera – Nova Honda Jazz (GALERIJA)

507
4
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka predstavila je novu generaciju modela Jazz na Salonu automobila u Tokiju. 

Dugo se pričalo o premijeri ovog automobila, ali odluka Honde da premijera bude na domaćem terenu nije čudna, jer je Fit, kako mu glasi naziv za tamošnje tržište, popularan i na Dalekom istoku.

Kako kažu predstavnici Honde, nije ni bilo naročito bitno gde će održati premijera njihovog pulena iz B segmenta, jer je cilj jasan, a to je postavljanje standarda na globalnom nivou za modele u ovoj klasi. Šta to tačno znači moraćemo da sačekamo još neko vreme, jer uprkos tome što smo imali priliku da vidimo novi Jazz, malo smo saznali o njemu.

Ostatak tehničkih detalja verovatno se čuva za neki naredni salon automobila, no ovo je ono što znamo za sada. Prostranost i komfor su bili prioriteti prilikom razvoja ovog modela. Zahvaljujući jedinstvenom dizajnu, preged situacije na drumu sa vozačevog mesta biće fantastičan.

Takođe, Honda je najavila da će četvrta iteracija Jazza dobiti sedišta „iz viših klasa“, sve zarad veće udobnosti, a praktičnost će biti osigurana velikim broj pregrada i prostora za odlaganje stvari unutar kabine. Enterijer je očigledno bio pod veliki uticajem stila koji je donela Honda e, što je dobra vest, jer Jazz izgleda potpuno moderno i futuristički opredeljeno.

U ponudi će biti pet paketa opreme za novi Jazz. Uvodni nosi naziv Basic, a za njim slede i bogatiji paketi: Home, Ness, Crosstar i Luxe.

Kao što je od ranije poznato, novi Jazz dolazi samo kao hibrid u Evropu, ali još uvek nije poznato da li će u ostatku sveta biti u ponudi i modeli samo sa SUS motorom. Čini se da hoće, no oni što je za nas bitno jeste da Honda opet nije dostavila podatke o hibridnom pogonskom sklopu.

Ono što od ranije znamo u vezi sa hibridnim pogonom jeste da je to varijanta sklopa dostupnog u CR-V-u, i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive), s tim što u je u ovom slučaju reč o 1,5-litarskom benzincu umesto 2,0-litarskog.

Ovaj potpuni hibridni sistem koristi motor s unutrašnjim sagorevanjem za napajanje litijum-jonske baterije od 1kW, kao i generatora, koji zatim „vrti“ elektromotor spojen na točkove, što pruža osećaj kao da se vozi električno vozilo.

Više detalja o novom Jazzu očekujemo u narednom periodu.

AutoRepublika 

(507)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZER

Hmmm, mi (moja porodica) smo bili ludi za nasim Jazzom druge generacije i to mi je jedini elegantan Jazz do sada, mada uistinu tesko da je ijedan Jazz bio pravi lepotan, vec pre svega miks prakticnosti, prostranosti i pouzdanosti. Pravi mali veliki auto, kako se nekada u SFRJ reklamirala Mazda 121 Svejedno, pokazah ga supruzi (vozi c3 sada) veli… NO. Meni izgleda kao da su ovog novog sefa dizajna inzenjeri pustili da se igra sa enterijerom, a za spolkasnost su mu dali samo farove i koficu sa bojama. Pozadi mi lici na CMAX, napred je isuvise klasican, mozda bih ga… Pročitaj više »

moron

Meni je lep ovaj Crosstar.

Dikh tu kava

Upravo promenjen status na whatsapp u „Yarise, oprosti..!“ Inače, nema toliko lošeg dizajna koliko ima očiju posmatrača sa sve lepotama u istima đuture..

Bungi

Pozadi svjetla kao kod Opel-ovog novog SUV-a, „A“ i „B“ stubovi kao kod Citroen-a C4 Pikaso, od svega pomalo, unutra dosta orginalniji.Ako su zadržali zadnja „kino“ sjedišta i rezervoar goriva ispod prednjih sjedišta, sve je prihvatljivo.