1. Home
  2. Vesti
  3. Deo kolekcije Pola Vokera ide na aukciju
Deo kolekcije Pola Vokera ide na aukciju
1

Deo kolekcije Pola Vokera ide na aukciju

2.02K
1
Podelite sa prijateljima:

Krajem novembra će se navršiti tačno šest godina od kada je slavni holivudski glumac Pol Voker poginuo u saobraćanoj nesreći. Ne samo što je bio poznati glumac, Voker je takođe važio za izuzetnog ljubitelja automobila. Njegova privatna kolekcija je brojala preko 50 klasičnih i modernih automobila, a glumcu se posebno dopadali Nissan Skyline, Ford Mustang iz osamdesetih godina i razni modeli Porschea.

Početkom naredne godine se održava 49. u nizu Barrett-Jackson aukcija u američkoj saveznoj državi Arizoni, a na njoj će biti izloženo Vokerovih 18 automobila i još tri motocikla.

Kolekciju sačinjava nekoliko klasičnih američkih karavana (Chevrolet Nova i Chevelle), ali modeli koji privlače najviše pažnje su BMW M3. Čak sedam će se pojaviti na aukciji i to dva iz E30 generacije i pet iz E36 generacije. Očekuje se da će upravo E36 dostići najvišu cenu pošto je reč o izuzetno retkim „Lighweight“ (Lagani) modelima. Oni su bili namenjeni američkom tržištu samo 1995. godine, a prodato je svega 125 jedinica.

Lightweight se razlike od standardne verzije performantnog M3 po nižoj težini i to za 150 kilograma, ali i po većem spojleru i trkačkim zastavama na haubi i vratima prtljažnika. Voker je posedovao i još ređi Lightweight bez spoilera i trkačkih grafika, a postoji i potvrda da je kao takav napustio fabriku.


Zatim, tu je još nekoliko izuzetno sportskih modela kao što su Nissan R32 Skyline iz 1989. godine, Ford Mustang Boss 302 iz 2013. godine i Nissan 370Z iz 2009. godine koji se pojavio u filmu Fast Five.

Slike i potencijalne cene će biti naknadno objavljene.

AutoRepublika

(2016)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Boss 302 🙂