1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Robert Kubica napušta Williams
Robert Kubica napušta Williams
0

Robert Kubica napušta Williams

140
0
Podelite sa prijateljima:

Poljski vozač odlazi iz ekipe Williams nakon samo jedne sezone.

Priča o Robertu Kubici jedna je od onih automobilskih bajki koje uvek rado slušamo. Čovek koji je bio na pragu prelaska u Ferrari ostao je praktično u trenutku bez cele karijere.

Te tragične 2011. godine Kubica je teško povređen u nesreći na jednom reliju u Andori kada je umalo izgubio desnu ruku. Nakon toga, bio je primoran da napusti Formulu 1 zbog svog zdravstvenog stanja i nemogućnosti da upravlja bolidom.

Ipak, sedam godina kasnije Kubica je postao opet član najbržeg cirkusa na svetu. Stupio je na scenu sa timom Williams i nažalost ostvario je jako loše rezultate.

Osim što Williams imao veoma nekompetitivan bolid, Poljak je do sada svaki put ostvario lošije vreme na kvalifikacijama od svog kolege, mlađanog Džordža Rasela.

Ekipa Williamsa saopštila je da će Kubica napustiti ekipu na kraju sezone. Za sada nije poznato gde će ovaj vozač nastaviti karijeru, ali mali su izgledi da ostane u Formuli 1.

Neki mediji navode da je Kubica već viđen u DTM šampionatu u ekipi Audija.

AutoRepublika 

(140)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments