1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghinijeva prodaja „eksplodirala“
Lamborghinijeva prodaja „eksplodirala“
0

Lamborghinijeva prodaja „eksplodirala“

7.56K
0
Podelite sa prijateljima:

Krivac za ovu ogromnu ekspanziju jeste naravno model Urus. 

Poučeni ogromnim uspehom Lamborghinija sa Urusom, praktično svi drugi sportski i luksuzni proizvođači počeli su da razmatraju sličnu opciju. Kako i ne bi, s obzirom na to da je italijanska marka u prvoj polovini ove godine ubeležila rast prodaje od čak 96%!

Lamborghini je za prvih šest meseci prodao 4.553 automobila, od čega 2.693 primerka otpadaju na Urus, dakle više od jedne polovine. Huracan je stigao do 1.211 kupaca, a Aventador do 649.

Najvažnije tržište za ovu marku ostaje SAD, a slede Kina, Velika Britanija, Japan i Nemačka. Ipak, čelnici Lamborghinija ističu da je ubeležen i značajan rast prodaje u Rusiji i Indiji.

Šef italijanskog brenda, Stefano Domenikali, rekao je da on očekuje da će na kraju godine prodati više od 8.000 automobila. Ipak, Domenikali ističe da veruje da je cifra od 10.000 prodatih vozila nedostižna u ovom trenutku za Lambo, zbog male game od svega tri modela.

Prvi čovek proizvođača sa Apeninskog poluostrva potrvrdio je da bestseler Urus neće dobiti snažniji motor, neki od V10 ili V12 agregata, jer za tim „nema potrebe“. Domenikali je najavio i da će kompletan portfolio Lamborghinija do 2025. godine biti hibridizovan.

AutoRepublika

(7556)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments