1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet Malibu ostaje u proizvodnji do 2024. godine
Chevrolet Malibu ostaje u proizvodnji do 2024. godine
0

Chevrolet Malibu ostaje u proizvodnji do 2024. godine

174
0
Podelite sa prijateljima:

General Motors je pre nekoliko meseci najavio da će u bliskoj budućnosti povući većinu svoje automobilske ponude od strane marke Chevrolet. Neki modeli, kao što su Sonic/Aveo i Cruze, su već prestali sa proizvodnjom dok je Impalina agonija produžena do 2022. godine. Neke priče kažu da bi kraj mogao stići i za Camaro godinu dana kasnije, što nam ostavlja Malibu kao jedinog predstavnika Chevroletove škole, sa izuzetkom Corvette.

Sadašnja generacija Malibua je debitovala pre tri godine i zabeležila svoju najbolju prodajnu godinu s 227.881 isporučenom jedinicom. Međutim, prošle godine je realizacija pala na 144.542 primerka da bi u prvih šest meseci ove godine bila za 15% manja u poređenju sa istim periodom 2018. godine. Chevrolet smatra da se investicija još uvek nije isplatila pa tako planira da ostavi Malibu u ponudi minimalno do 2024. godine.

S drige strane, proizvođač će u velikoj meri investirati u krosovere i električna vozila. Nova generacija modela Bolt stiže naredne godine dok će godinu dana kasnije debitovati i električni krosover na identičnoj platformi.

On će prvo biti predstavljen u Kini, a zatim i u Americi. Pored modela pod Chevroletovom oznakom, „Jenkiji“ će moći da dobiju i nešto luksuzniji model od strane GMC-a. Tokom 2020. godine na tržište stižu i nove generacija velikih terenaca kao što su Chevrolet Tahoe i Suburban i GMC Yukon.

Bilo kako bilo, Chevrolet je još jedan američki brend koji diže ruke od putničkih automobila, a kako General Motors više nema kontrolu nad Opelom tako su šanse velike da ni Buick više neće prodavati automobile (u prethodnoj deceniji većina modela Buicka su bili u stvari prepakovani Opeli ili su u najmanju ruku počivali na njegovim platformama). To ostavlja jedino Cadillac koji je prethodnih meseci predstavio dve nove limuzine (CT4 i CT5).

AutoRepublika

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments