1. Home
  2. Vesti
  3. Liči na Ford Mustang iz 1967. ali nije…
Liči na Ford Mustang iz 1967. ali nije…
0

Liči na Ford Mustang iz 1967. ali nije…

1.48K
0
Podelite sa prijateljima:

Poznato nam je da razvojno odeljenje američkog Forda radi na električnom krosoveru prepoznatljivom po stilu koji je davnih dana promovisao Mustang. Međutim, novoosnovana britanska kompanija Charge Cars, sa sedištem u Londonu, prva je rešila da potencijalnim kupcima ponudi iskustvo vožnje utemeljeno na kultnom američkom sportskom automobilu, ali u električnoj verziji.

Nemojte brinuti ukoliko do jutros niste čuli za britansku firmu, nismo ni mi. Ovo će timu inženjera sa zavidnim iskustvom u McLarenu, Jaguar Land Roveru i Williamsu biti prvi projekat u novoj kompaniji, a glavni partner kompanije Charge Cars će biti firma Arrival. Saradnja je posebno intenzivna u vezi sa razvojem električnog dostavnog vozila.

To što je predstaljeni automobil sasvim nalik na kupe Ford Mustang iz 1967. godine nije nikakav odraz (bes)pravnog vandalizma Britanaca, s obzirom na to da poseduju dozvolu da koriste dizajenrska rešenja sa originala, pa čak i delove karoserije sa izvornog modela koji se mogu kupiti na after market “pijaci”. Sam električni pogonski sklop je interno razvijen počevši od „praznog lista hartije“.

Sportski automobil sa Charge Cars potpisom koristi četiri elektromotora koji su montirani na svakom pojedinačnom točku. Ukupna raspoloživa snaga celog sklopa iznosi 476 ks uz 1.200 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dok u trenucima isporuke najveće sile, obrtni moment na točkovima dostiže i 7.500 njutn metara.

Povrh toga, elektronika dozvoljava vozaču da obustavi priliv snage na točkove prednje osvoine, čime se  dobija poznati osećaj vožnje (sportskog) četvorotočkaša koga pogone samo zadnji točkovi. Ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h iznosi 4 sekunde dok je maksimalna brzina na granici od 240 km/h. Kapacitet baterije od 64 kW bi trebao da bude dovoljan za autonomiju od 322 kilometra. Dopuna se može vršiti i na priključku od 50 kilovata.

Premijera ekskluzivnog novajlije će biti upriličena na predstojećem Festivalu brzine, a Charge Cars već prima narudžbe za električni Mustang. Obećanje u pogledu isporuke se odnosi na septembar, a uvodna cena u svet ovog tipa uživanja je 300 hiljada britanskih funti.

Samo 499 srećnika će biti u prilici da se pohvali posedovanjem ovog automoblia, kada bude bio rasprodat celokupni proizvodni kontigent.

AutoRepublika

(1482)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments