1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Alfa Romeo: Naši elektromobili će zadržati tradicionalni dizajn
Alfa Romeo: Naši elektromobili će zadržati tradicionalni dizajn
1

Alfa Romeo: Naši elektromobili će zadržati tradicionalni dizajn

257
1
Podelite sa prijateljima:

Glavni rukovodilac odeljenja za dizajn koje posluje unutar italijanske marke Alfa Romeo je tokom jednog od razgovora s novinarima pričao o budućim novitetima čuvenog brenda, i ono što prvo upada u oči jeste najava da će stilske promene biti male, čak i znajući da sledi tranzicija ka elektromobilnosti.

Ipak, Alfa Romeo će se u predstojećim godinama menjati više nego što je to učinila tokom prethodnih decenija, a što su svakako mogli da primete i ljubitelji marke. Italijani slede koncept prelaska na električni pogon, baš kao što to čine i ostale divizije Stellantisa, ali taj prelazak neće biti od velikog odraza na sam izgled novih modela.

Naposletku, najvažnija osoba u odeljenju dizajna Alfe Romeo, Alehandro Mesonero-Romanos, je dao intervju za specijalizovani portal Top Gear, u kom je jasno izneo stav da ideja za budućnost ne podrazumeva radikalno različit izgled električnih vozila. Naprotiv, konstruktor se nada da će uspeti da očuva vezu s tradicijom i da će modeli brenda nastaviti da bude emocije kod vozača i potencijalnih kupaca.

„Elektrifikacija će promeniti način na koji se automobil pokreće, ali će karakter, stil i vrednosti marke ostati neizmenjeni,“ kazao je dizajner dodajući da će jedina stvar koja će pretrpeti radikalnu promenu, biti sam motor ispod haube. Po njegovom mišljenju, kritično je važno da se održi duh marke Alfa Romeo nezavisno od tipa pogona. „Zađto bismo pravili automobil koji po svaku cenu svojim izgledom otkriva da je u pitanju električno pogonjen četvorotočkaš,“ njegov je stav.

Čovek po imenu Mesonero-Romanos je priču zaključio navođenjem da Alfa želi da svojim kupcima ponudi elektrifikaciju u tradicionalnom duhu, odnosno uz promociju lagano modifikovanih modela, ali koji treba da izazovu takozvani „vauuuu” efekat. „Biti smarač i izazivati ravnodušnost jeste živa sramota i dosada“, zaključio je svoje izlaganje u pomenutom intervjuu glavni dizajner slavnog italijanskog brenda.

AutoRepublika

(257)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Naravno da će to izjaviti, treba prodavati ta auta, a naivci će kupovati dilde…ajd u mačku piterinu.