1. Home
  2. Video
  3. Najveći aerodrom na svetu Daxing u Pekingu počeo sa probnim letovima (VIDEO)
Najveći aerodrom na svetu Daxing u Pekingu počeo sa probnim letovima (VIDEO)
0

Najveći aerodrom na svetu Daxing u Pekingu počeo sa probnim letovima (VIDEO)

345
0
Podelite sa prijateljima:

Kineski avio prevoznici su na današnji dan, izveli četiri test leta koristeći usluge Daxing aerodroma koji je još uvek u fazi izgradnje, a kada bude bio završen i pušten u upotrebu u kasnijem delu godine, biće jedan od najprometnijih na svetu, prema očekivanju lokalnih organa vlasti.

Međunarodni aerodrom Daxing (Daxing International Airport) poseduje osam uzletno-sletnih staza, a ranije danas je bio domaćin kvartetu letilica koje su delegirale lokalne avio kompanije kako bi testovi bili uspešno sprovedeni.

Kineska novinska agencija Xinhua je javila da je postava testnih aviona sačinjena od više različitih primeraka letilica sa Airbus i Boeing oznakama. Naravno, boje evropskog proizvođača aviona je branio model čija je proizvodnja nedavno okončana, Airbus A380.

Naredna testiranja su zakazana za avgust i septembar ove godine, a svečanost povodom otvaranja kompleksa je najavljena za neki dan pre 30. septembra, kada Daxing definitivno postaje operativan.

Vlasti Kine predviđaju da će stavljanje u upotrebu aerodroma Daxing u velikoj meri rasteretiti preostale dve prestoničke vazdušne luke, ispunjavajući zacrtani kapacitet od 72 miliona putnika godišnje, do 2025. godine.

Kina poseduje najbrže rastući sektor avionske industrije, što je i logična posledica snažnog ekonomskog prosperiteta, nakon višedecenijske nemogućnosti brojne populacije da obezbedi dostojanstvene uslove egzistencije.

Pogledajte video klip sa današnjih testiranja.

AutoRepublika

(345)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments