1. Home
  2. Video
  3. „Daj Bože da je kičma“ (VIDEO)
„Daj Bože da je kičma“ (VIDEO)
4

„Daj Bože da je kičma“ (VIDEO)

1.40K
4
Podelite sa prijateljima:

Sigurno se sećate onog vica kada Piroćanac kupi najnoviji mobilni telefon, stavi ga u zadnji džep pantalona i sedne. I odjednom čuje se ono „krcccc“, a Piroćanac kaže „Daj Bože da je kičma“. U svakoj šali ima pomalo iste, pa tako i u priči koju ćete sada pročitati.

Reč je o jednom Amerikancu koji je završio u bolnici sa povređenom kičmom nakon što je odlučio da „skoči“ sa pikap kamionetom Ford F-150 Raptor. Priča bi mogla da uđe i u onu kategoriju „Prdrži mi pivo i gledaj ovo“, a iako na prvi pogled ne deluje kao nešto ozbiljno, Jenki je ipak završio u bolici sa ozbiljnim povredama.


Već duže od jedne decenije, Ford reklamira svoj model F-150 Raptor kao ekstremni terenac koji je u stanju da savlada najteže „off-road“ uslove. Za razliku od Jeepa ili Land Rovera koji se penju „kamen po kamen“, Raptor je razvijen da juri i do 160 km/h neasfaltiranim putevima i nije retkost da vozači preteruju. Ruku na srce, ogibljenje je razvijeno od strane tima iz Ford Racinga i Raptor, i kao takvo zaista može da podnese čak i velike „skokove“ koje smo sigurni viđali na društvenim mrežama kao što je kanal Youtube. Ali jedan Amerikanac po imenu Kez je preterao i postao predmet sprdnje nakon što je završio u bolnici, a njegov Raptor prošao bez ogrebotine.

U razgovoru sa kolegama sa sajta The Drive, Kez priča kako je proveo dan na terenskoj stazi Virginia International Raceway zajedno sa dvojicom kolega. Svaki od njih je imao svog Raptora i takmičili su se ko će dalje skočiti. Jedan od njih je to uradio pri brzini od 80 km/h, pa je Kez odlučio da se oproba na 100 km/h. Priznaje da je možda vozio još brže od toga i da nije obraćao pažnju, a kada se sve završilo, Raptor je pao na sva četiri točka bez ikakvih oštećenja.

Nažalost, isto se nije desilo Kezovoj kičmi pa je jedan od pršljenova pukao na tri dela i vozač je brzo otpremljen u lokalnu bolnicu. Ironija u svemu je ona da je nakon njega još jedan vozač pokušao identičan podvig sa veoma sličnim rezultatima, a iako nije ima preloma, narednih nekoliko sedmica je proveo u krevetu sa bolovima u leđima.

Kez je još uvek u bolnici i trebalo bi uskoro da krene sa terapijom i kućnim lečenjem, a dodaje da bi uvek prihvatio rizik da će njegov voljeni Ford možda biti oštećen. Ali, ovaj put terenac se pokazao kao črvšći orah i njegov otac, koji je imao prilike da ga doveze kući, kaže da funkcioniše bez problema.

Šta da kažemo osim – Piroćanac bi bio ponosan.

Pogledajte video klip.

AutoRepublika

(1396)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Slično sam i ja prošao, sa kosom klupom, koja simulira udarac automobila, za važnost vezivanja pojaseva. Ima dva nivoa, npr 7kmh i 15kmh. Zaboravio sam. Onaj prvi nivo sam probao odavno, pa probah ovaj drugi. Par dana me je boleo vrat od udarca i cimanja vrata. Baš sam se zabrinuo, ali popustilo je

kod na se kaže Igračka, plačka….

Horhe

Smejah se 5 minuta na vic….

BB

Sve je to posljedica prekomerne upotrebe koka kole i kojekakvih čipseva, puni su ortofosforne kiseline koja topi kosti… A još ako zgura u sebe punošećera (opet kola) ond adobiješ tipičnog amerikanca čij aje kičma opterećena prekomjernom težinom. I slabim kostima. Ma to dodaš ispran mozak i recept za katastrofu je tu. Ne znma da li je imao dovoljno na računu ili su notara dovozili u boničku sobu da prepiše Raptora doktoru? 🤔

Matija

Tip je previse ocekivao od svog vozila! 🙂 Ovo je ipak velikoserijski pikap kome su hodovi opruga malo duzi. Samo malo duzi! Kada je napravio skok sa svojim autom od siline udara doslo je do blokiranja opruga pa su gume bile jedini elasticni element koji je tada jos funkcionisao. Nedovoljno! Na slici dole je jedno od bezbrojnih unikatnih vozila za trke kroz pustinju, Baja Mexico. Vodjice tockova su ekstremno dugacke, susrecu se u sredini vozila a federi i amortizeri omogucavaju hodove tockova od bar jednog metra! To je dovoljan put da, uz progresivno dejstvo opruga, vozac i vozilo ne dozive… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane Matija