1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan sprema novi GT-R
Nissan sprema novi GT-R
0

Nissan sprema novi GT-R

377
0
Podelite sa prijateljima:

Nissanova linija sportskih modela gotovo da je osedela. GT-R je star 12 godina, a 370Z 11 godina. Vreme je za nove generacije. 

Mada su oba modela prolazila kroz tretmane restilizacije i oplemenjivanja, ipak su vidljivo zašli u pozni deo svog tržišnog života. Rukovodilac Nissana zadužen za strategiju i planiranje novih proizvoda, Filip Klajn, kaže da su nove generacije u razvoju. Ali kada će i kako da stignu na tržište, ne zna ni on sam.

„Teško je vreme za sportske automobile. Pre svega zbog nove, strože emisione regulacije. To svima otežava posao razvoja“, kaže Klajn. On dodaje da su problem i buduće norme, te da japanska marka trenutno vaga između nekoliko opcija.

Na pitanje da li bi naredna generacija ikone, modela GT-R, mogla preći među električne automobile, Filip Klajn nema odgovor. „Ne mogu ništa da vam potvrdim jer ni sam nemam takvu informaciju. Radimo na nekoliko različitih polja. Svakako je da će pomoć elektromotora biti ključna kako bi se ispoštovala emisiona pravila. Pitanje je sve to uklopiti kako treba i dostaviti naslednika dostojnog imena GT-R“, navodi Nissanov čelnik.

Klajn nije želeo da komentariše odluku Toyote da od BMW-a praktično „pozajmi“ sve elemente za novu Supru, ali je dodao da će nova generacija modela 370Z biti i ostati čistokrvni Nissan.

AutoRepublika 

(377)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments