1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Passat neće koristiti MQB platformu
Novi Passat neće koristiti MQB platformu
0

Novi Passat neće koristiti MQB platformu

743
0
Podelite sa prijateljima:

Održana je prva tura test vožnje prototipa novog Volkwsagen Passata, a vesti koje stižu sa ove probne vožnje donose informaciju da nova generacija neće koristiti MQB platformu. 

Makar ne ona za američko tržište, jer su mediji samo sa ovog kontinenta za sada imali priliku da voze novi Passat. Ostaje pitanje da li će isto važiti i za evropsku varijantu jer B8 generacija jeste postavljena na MQB platformi. Ipak, oni koji su vozili novi Passat ističu u prvi plan dobru voznu dinamiku, visok nivo komfora i odličan kvalitet enterijera, dok se kao mana navodi manjak prostora na zadnjoj klupi, pre svega u prostoru oko glave.

Što se tiče dizajna, ipak je u pitanju bio kamuflirani model, odnosno prototip, te nema više reči o tome kako će zaista izgledati novi Passat. Novinari navode da očekuju da je VW zauzeo isti stav kao i sa Jettom za tamošnje tržište, te da će nova generacija u vizuelnom smislu biti evolutivni iskorak, dakle neće biti drastične razlike u odnosu na odlazeći model.

Na prvoj test vožnji predstavnicima sedme sile bio je ustupljen automobil koji je pogonio 2,0-litarski turbo agregat koji razvija 174 ks i 280 Nm. Motor je uparen sa šestostepenim automatskim menjačem, a snaga se prenosi samo na prednje točkove. Za sada, Volkswagen će Passat nuditi na američkom tržištu samo sa ovom pogonskom jedinicom.

Većina onih koji su oprobali novu generaciju Volkswagenovog sedana iznela je kritiku da je teško da će ovaj automobil moći da opravda navode da je u pitanju „nova iteracija“. Zamera se to što nije iskorišćena MQB platforma, nedostatak jačih motora, kao i činjenica da se „manja Jetta mnogo bolje vozi od starijeg brata“.

Premijera novog Passata zakazana je za naredni mesec u Detroitu.

(743)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments