1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Seetroen naočare za lečenje putne mučnine (VIDEO)
Seetroen naočare za lečenje putne mučnine (VIDEO)
3

Seetroen naočare za lečenje putne mučnine (VIDEO)

503
3
Podelite sa prijateljima:

Cena svega je da ćete izgledati – šašavo, a naš Perica Rajković (naslovna fotografija) je imao prilike i da ih testira.

„Seetroen“ ne predstavlja neki loš izgovor naziva francuske marke, već je nova inovacija.

Reč je o naočarima koje služe za rešavanje mučnine od koje brojne osobe pate tokom putovanja. Procena je da ih samo u Evropi ima 30 miliona.

Naočare je dizajnirao 5.5 dizajnerski studio u Parizu, i to na način da imitiraju Citroenove automobile. Što se tehnologije tiče, nju je razvio Boarding Ring, „startap“ kompanija iz Vara na jugu Francuske. Boarding Ring tehnologija je patentirana i testirana kao pomoćna medicinska solucija koja ima zaista impresivan procenat efektivnosti, u čak 95 odsto slučajeva.

Citroen savetuje da naočare treba staviti onog momenta čim počnu početni simptomi, a između 10 i 12 minuta, naočare će „omogućiti umu da se resinhronizuje sa pokretom kojeg detektuje unutrašnje uho, dok su oči fokusirane na nepokretni objekat kao što su knjiga ili mobilni telefon“. Nakon toga, naočare mogu da se skinu i odlože tokom ostatka putovanja.

Mogu da se nose i preko dioptrijskih naočara jer nemaju stakla. Seetroen naočare koštaju 99 evra.

AutoRepublika

 

(503)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rajko

To i treba za francuska kola jet nemaju udobnost kao Nemci.

Peki

@Rajko, hoces da kazes da se francuski automobili previse ljuljaju? Nekada bilo sada se pripoveda, danasnji su cesto kruci od nemackih…

Rajko

Nemacki su savrseno trimovani i tu perfekciju niko jos nije dosegao.