1. Home
  2. Sport
  3. Mercedes i Porsche ulaze u Formulu E naredne godine
Mercedes i Porsche ulaze u Formulu E naredne godine
0

Mercedes i Porsche ulaze u Formulu E naredne godine

174
0
Podelite sa prijateljima:

Formula E dobiće još veći legitimitet sa novom sezonom, s obzirom na to da je najavljen ulazak i Mercedesa i Porschea u zvanični šampionat. Pored pomenutih nemačkih giganata, u šestoj sezoni takmičiće se i BMW, Audi, Renault i Jaguar.

Peta sezona takmičenja, koja je zakazana za kraj tekuće godine, biće i prilika za debi novog bolida ovog šampionata. Druga generacija bolida neće zahtevati dosadašnju promenu vozila sredinom trke, već će zahvaljujući većoj bateriji vozači moći da privedu trku kraju samo u jednom bolidu.

„Budućnost Formule E je sve svetlija. Uz dva nova proizvođača kao što su Porsche i Mercedes, potvrđuje se i dosadašnji uspeh ovog šampionata“ rekao je u izjavi mediji Žan Tod, predsednik FIA.

Tako će se u 2019. godini na gridu naći 11 timova: Audi Sport, BMW AG, DS Automobiles, Jaguar Land Rover, Mahindra Racing, Mercedes-Benz, NextEV NIO, Penske Autosport, Porsche AG, Nissan i Venturi Automobiles.

Da podsetimo, sistem bodovanja u Formuli E različit je od onog u Formuli 1. Bodovi se dodeljuju deset najbržih vozača na trci, a dodatni poeni se dobijaju i za pol poziciju, kao i za najbrži krug na trci.

 

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments