1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes AMG Project One se sprema za rekord na Nirburgringu
Mercedes AMG Project One se sprema za rekord na Nirburgringu
0

Mercedes AMG Project One se sprema za rekord na Nirburgringu

308
0
Podelite sa prijateljima:

U Mercedesu veruju da će njihov aktuelni hiperautomobil bez problema postaviti novi rekord Ringa, i to kakav! 

Naime, AMG Project One koristi hibridni pogonski sklop Mercedesovog bolida iz Formule 1. Razvija ukupno 1000 konjskih snaga. AMG tvrdi da je sposoban za maksimalnu brzinu veću od 350 km/h.

U razgovoru sa novinarima, šef AMG-a, Tobijas Mors, potvrdio je da će AMG Project One okušati sreću na Ringu. „Za nas je rekord Nirburgringa dostupan veoma lako. Verujem da će Project One postati serijski automobil sa najbržim krugom na toj stazi“ izjavio je Mors. On je potom dodao i da je Mercedes zainteresovan za postavljanje rekorda samo sa ovim modelom, a da većina drugih, sportskih automobila te kompanije neće postavljati vreme na ovoj stazi. Bar ne u okviru aktivnosti proizvođača.

Aktuelni rekord Ringa za serijske automobile drži Porsche 911 GT2 RS koji je postavio vreme 6 minuta i 47 sekundi. Mercedes očekuje da će AMG Project One krug na čuvenoj stazi završiti za oko 6 minuta i 11 sekundi. Pomalo nestvarno brzo, no u Štutgartu su uvereni da je ovo sasvim realno vreme za njihovog aduta.

Mercedes AMG Project One ući će u serijsku proizvodnju tokom tekuće godine, a biće napravljeno svega 275 primeraka ovog automobila.

(308)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments