1. Home
  2. Vesti
  3. Troškovi „goriva“ električnih Porschea identični konvencionalnim
Troškovi „goriva“ električnih Porschea identični konvencionalnim
0

Troškovi „goriva“ električnih Porschea identični konvencionalnim

406
0
Podelite sa prijateljima:

Kada vlasnici Porsche Missiona E budu skrenuli na stanicu za punjenje, biće podsećeni da to nije uključeno u prvobitnu fakturu.

Za razliku od Tesle, čija je misija da „ubrza napredak održivog transporta“, i čiji je „Supercharging“ donedavno bio besplatan, nemački proizvođač nije toliko darežljiv.

Naime, Luc Meške, zamenik predsednika izvršnog odbora kompanije, odgovorio je na pitanje u vezi sa profitom vezanim za stanice za punjenje: „Da, mi želimo da zarađujemo novac uz pomoć novih proizvoda i usluga. Naravno. Da.“

Na pitanje da li će električna struja „biti jeftinija od benzina ili otprilike podjednaka“, Meške je odgovorio da će cena biti slična. Niži troškovi za gorivo su oduvek bili snažan marketinški mehanizam, ali ne i u slučaju Porschea, kod koga će struja biti skuplja nego kod ostalih. Uostalom, ko je ikada obraćao pažnju koliko mu troši 911-ica…

Dodatna naplata će biti primenjivana samo za one vlasnike Porschea koji baterije svog ljubimca ne budu punili kod kuće, mada je kompanija srećna što može da im ponudi kućne stanice za punjenje (EVSE). Nije doduše jasno da li to znači da li će sistemi za brzo punjenje od 800 V namenjeni za dilere, biti uključeni u to. Uobičajeno je da prodavci ne naplaćuju brzo punjenje, mada bi Porsche, kao „high-end“ proizvođač, i to mogao da promeni.

U Evropi je marka iz Cufenhauzena deo Ionity mreže, uz neke druge brendove iz VW grupe, dok je u SAD deo Electrify America inicijative.

Mission E će započeti sa proizvodnjom početkom sledeće godine, a pridružiće mu se Mission E Cross Turismo.

 

(406)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments