1. Home
  2. Video
  3. Volkswagen ID.3 odličan na Euro NCAP testu (VIDEO)
Volkswagen ID.3 odličan na Euro NCAP testu (VIDEO)
14

Volkswagen ID.3 odličan na Euro NCAP testu (VIDEO)

313
14
Podelite sa prijateljima:

Prvi Volkswagenov EV iz porodice ID zadovoljio je očekivanja na evropskom testu sudara. 

Potrebno je naglasiti da je ID.3 ujedno i prvi model postavljen na MEB platformi koji prolazi ovakva ispitivanja. Stoga je jasno koliko je bilo važno da se dobiju što bolje ocene.

Tako je na kraju i bilo, jer je ID.3 zaradio pet zvezdica za bezbednost. Volkswagenov električni adut je ostavio odličan utisak u svim kategorijama. Za zaštitu odraslih putnika dobio je 87%, dok je za zaštitu dece ocena iznosila 89%. Visoke ocene (88%) dobili su Volkswagenovi sistemi za aktivnu bezbednost, poput AEB-a, koji uskoro postaje obavezan za sve nove automobile koji će se prodavati na evropskom tržištu.

Za zaštitu pešaka i biciklista, nemački EV zaradio je 71%. Pogledajte test sudara Volkswagena ID.3:

(313)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

14 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Svaki el. auto koji ima baterije u podu između osovina ima veliku torzionu čvrstoću koja jača putnički kavez. To je bukvalno kao da imate auto sa čvrstom podšasijom.

don

http://youwheel.com/home/2016/06/20/car-body-torsional-rigidity-a-comprehensive-list/
evo ti malo torzione cvrstoce 😀 a vidi djulije…sunce moje zarko…cek da joj vidim konkurente? ne vidim ih, dugo su iza a vole se porediti s njom…cccccc…..

орангутан

Браво за ово, веома се тешко налазе подаци, теже од стварне смртности од короне или школској спреми неколико локалних министара, произвођачи их не пуштају у јавност тако радо&зорно попут величине екрана инфотејмента и слично. Последњих неколико година је неколицина представљала нове моделе помињући и нараслу крутост (хех!) у процентима у односу на претходни модел и то је све. Помињах једном заинтересованима да би ово могло бити предметом истраживања, а резултати би вероватно указали на важне аспекте политике произвођача (или најмање потврдили њихове општепознате принципе), а везане за цене материјала, заиста потрошени новац у истраживањима, циљану групу купаца, пасивну сигурност (наравно… Pročitaj više »

da11

Sta je ovdje odlicno u sudaru naprijed torzo naradzast. Takodjer u sudaru u stub narandzasto.
Kakve su kriterije postavili svi ce imati 5 zvjezdica.
Logicno kad nema smalloverlap testa niti udara sa zadnje strane.
Kad im napises mail kazu da ima malo nesreca sa smalloverlap testom, pa zasto onda testiraju udar u stub, koji se desi nikad, a kad se desi onda je vozac tog auta kriv.

Dikh tu kava

То је омаж Свим Србима С овог Света, један повећи Божићни бадњак на хладњак, три куване ракије, и ето га час посла стуб у ребра..

D_C

Nisam gledao ove testove odavno. Nevezano za auto, posto ne znam kako se ponasaju ostali koji su se pojavili tokom ove ili prosle godine, ali ako se pogledaju testovi od pre samo 15-20 godina i recimo ovaj danasnji, za mene je: WOW, koji je to pomak u bezbednosti napravljen!!! Inace, pre desetak (ili malo vise) godina je u britanskom CAR magazine objavljen clanak gde su reporteri bili u poseti Renaultovom centru za bezbednost. Na kraju clanka u kome su detaljno opisali kako taj centar radi na poboljsanju bezbednosti, ispricali su jos kako je na njih najveci utisak ostavio posmatranje (naravno… Pročitaj više »

BB

Auto na ovim testovima udara 60 do 65 km/h. I onda neko (ko misli da može svoje ponašanje može kompenzovati za određenu količinu novca) kupi auto i misli da je 5 zvjezdica svemoguće i oplete po gasu…

da11

Brzina je 50km/h kod frontalnog sudara.

J4ZZ3R

Hajde sad ti veruj deckima iz VWa da nisi bas ove primerke za testiranje „malo“ pojacali

da11

Ovo za 5*. id3 tezi 1825kg vjerovali ili ne i udara u ova kolica od 1400kg, i narandzasti torzo, kao kod toyote yaris koja je 700kg laksa.
Ovim novim testovima su samo olaksali proizvodjacima auta, jer dobro znamo da Volkswagen placa ove.
Bas me zanima sta bi bilo da audi a6 udari u ovog id3, a oba su slicne tezine.

da11

Ne bi to bilo nista novo u SAD su ih uhvatili da na small overlap testu ojacavaju samo vozacevu stranu, zato sto se ona samo testirala, nakon toga Amerikanci testiraju obje strane.

J4ZZ3R

Zbog toga u moju kucu VW ne moze ni po diskontnoj ceni.

moron

E, ovde je kod frontalnog udara test bio sa zatvorenim bočnim staklima? A kod nekih sa otvorenim. Ne razumem zašto različito?
„Lepo radi“ ovaj air bag izmedju vozača i suvozača.

da11

Zato sto je Volkswagen, sta ne razumijes, da se desilo nekome otvaranje vrata kao na g8, nula zvjezdica bi dobio, ali posto je vw 5 je garantovano.
Ocigledno da vw placa EuroNcap, jer se po ovom protokolu trebala testirati i golf 8, medjutim oni su to nekako izmanipulisali i uradili po starom iako g8 nije bio u prodaji u 2019g.