1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. BMW M2 sa 620 ks (galerija)
BMW M2 sa 620 ks (galerija)

BMW M2 sa 620 ks (galerija)

303
0
Podelite sa prijateljima:

Kada se u standardni M2 ubaci motor M3/M4…

Dok mi željno iščekujemo dolazak M2 CS i još „naoštrenijeg“ M2 CSL, Lightweight Performance iz Nemačke ne želi da čeka. Dotična ekipa je kreirala brži M2 uz pomoć svojih resursa. Nazvan je M2 CSR (Carbon Sport Race), i ono što mu nedostaje u suptilnosti on nadoknađuje performansama.

Najvažnije unapređenje, sasvim očigledno, tiče se motora. Originalni agregat M2 je mesto ustupio jedinici iz M3/M4, odnosno S55 šestocilindrašu sa 620 ks i 770 Nm.

Sa svom dodatnom snagom, M2 CSR bi trebalo da sprint do stotke obavlja za neke tri sekunde, uz maksimalnu brzinu od oko 330 km/h. Menjač je standardni šestostepeni manuelni ili opcioni sedmostepeni automatik. Snaga se šalje isključivo na zadnje točkove.

Karoserija je takođe doživela aero modifikacije, uključujući komponente poput agresivnijeg prednjeg splitera, masivnijeg zadnjeg krila i novog kompleta lakih kovanih naplataka, „obuvenih“ u Michelin Cup 2 pneumatike dimenzija 265/35 R19 napred i 295/30 R19 pozadi.

Kabinski prostor je gotovo u potpunosti presvučen ugljeničnim vlaknima, uz prisustvo crvenih akcenata. Zadnja sedišta su uklonjena a njih je zamenio zaštitni kavez. M2 CSR ima masu od samo 1.371 kilogram, što ga čini čak 195 kilograma lakšim u odnosu na standardni M2.

(303)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments