1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2018
  4. Hyundai Kona od sada i „na struju“
Hyundai Kona od sada i „na struju“
0

Hyundai Kona od sada i „na struju“

241
0
Podelite sa prijateljima:

Hyundai je na Salonu automobila u Ženevi predstavio novog električnog aduta, ovaj put u karoseriji modela Kona. 

Ovo je drugi po redu električni model Hyundaija, posle Ioniqa. Kona će biti ponuđena sa dva tipa pogona, koji će biti različite snage, mad Hyundai još uvek nije dao specifikacije što se tiče samih elektromotora.

Ono što se zna jeste da će autonomija po punjenju iznositi skoro 470 kilometara, što je značajno unapređenje u odnosu na električni Ioniq. Korejci tvrde da će električna Kona imati napredna tehnološka rešenja uključujući i brojne aktivne bezbednosne sisteme.

Kona sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem se za sada odlično prodaje u Evropi, i trenutno je treći model po broju dostavljenih modela u Hyundaiju, iza Tucsona i hedžbeka i30.

Hyundai/Kia korporacija planira veliku električnu ofanzivu, koja je zvanično počela sa predstavljenom varijantom Kone. Sledeći električni model je Kia Niro EV, a plan grupacije je da do 2025. godine izbaci na tržište čak 16 elektrifikovanih modela.

(241)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments