1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Zaljubljenik izradio Teslu Cybertruck kod kuće, osnov je ruska Lada
Zaljubljenik izradio Teslu Cybertruck kod kuće, osnov je ruska Lada

Zaljubljenik izradio Teslu Cybertruck kod kuće, osnov je ruska Lada

175
3
Podelite sa prijateljima:

Rauno Märtsoo, četrdesetpetogodišnji majstor i zaljubljenik iz Estonije, pohvalio se svojom verzijom futurističkog električnog pikapa Tesle Cybertrucka, koji je, prema njegovim rečima, jedini u zemlji. Svoj izum je podelio i na društvenoj mreži TikTok, gde je brzo prikupio preko 8,5 miliona pregleda.

Osnov njegovog jedinstvenog Cybertrucka, koji je već na prvi pogled znatno manji od originala (a njegovi oblici nisu potpuno isti), jeste automobil koji je tokom decenija proizvodnje stekao reputaciju gotovo neuništivog vozila. Radi se o ruskom automobilu Lada, verovatno modelu VAZ 2105, iz 1991. godine.

Na šasiji serijskog automobila je ručno izrađena karoserija pikapa, a izrada ovog vozila je estonskom majstoru navodno oduzela oko pet večeri i koštala oko 700 dolara.

Minimalni troškovi se mogu objasniti snimcima izrade karoserije, koja ima jednostavan drveni okvir. Panele karoserije čini verovatno šperploča, a na nekim mestima je korišćen tanak lim. Umesto klasičnog stakla korišćeni su paneli od pleksiglasa.

Dok se originalni Tesla Cybertruck oslanja na potpuno električni pogon, ispod haube estonske replike nalazi se samo baterija iliti akumulator napona od 12V koji pokreće standardni 1,5-litarski benzinski četvorocilindraš, čiji zvuk je teško ne primetiti. Zahvaljujući inverteru, moguće je priključiti i uređaje na 220V.

Jednostavno dizajnirana unutrašnjost privlači pažnju pre svega sa 32-inčnim televizorom postavljenim vertikalno u središtu kontrolne table, na kojem je slika ruskog sedana pre nego što je transformisan u Cybertruck. Majstor je između sedišta postavio i klasičan telefon.

Autor vozila ceo projekat doživljava s humorom i lakoćom. Na primer, pristup priključku za punjenje, odnosno klasičnom poklopcu rezervoara, dodao je tek nakon kompletiranja vozila i „telefonske komunikacije“ s Ilonom Maskom.

Neki komentatori na mreži su izrazili interesovanje za vozilo, dok drugi tvrde da izgleda čak i bolje od električnog originala.

AutoRepublika

Fotografije: Pirates Eye (Composite)

(175)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Upropastio lep, klasican auto. Cemu ova perika i zlatni lanac? Da nije od onih koji ne znaju na koju ce stranu – WC za dame ili za dzentlmene?

BB

Ali mora mu se odati priznanje kako je fino uklopio TV… Mask na aparatima 😀

Laki

U kamenolom zajedno sa skulom.