1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen električni proterenski liftbek Peugeot 408
Predstavljen električni proterenski liftbek Peugeot 408
0

Predstavljen električni proterenski liftbek Peugeot 408

123
0
Podelite sa prijateljima:

Poznati Peugeot 408 u formatu sedana je za sada dostupan samo u Narodnoj Republici Kini. Ali 2022. godine je izašao potpuno drugačiji Peugeot 408. Pričamo o spektakularnom kros-liftbeku dugom 4,7 metara, a čija je proizvodnja raspoređena u Francuskoj i Kini. U početku je bio dostupan u benzinskoj i hibridnoj verziji, a evo sada je predstavljen i električni Peugeot E-408.

Nema razlika u spoljašnosti vozila u odnosu na druge modifikacije ovog modela. Dakle, ponuđena nam je istu nalickana karoserija s rasvetom koja od napred podseća na očnjake. Pored specifičnih farova, vidimo i masivne karoserijske dodatke izvedene od neobojene, takozvane brut plastike.

Ali, ovaj električni električni automobil ima dodatne aerodinamičke štitove na podvozju. U ponudi je pet boja karoserije među kojima bi svaki kupac trebalo da nađe onu od koje će mu srce zaigrati. Ali, stilski točkovi mogu imati samo felne prečnika 19 inča.

Unutra je takođe očuvana prepoznatljiva arhitektura u narodu poznata kao i-Cockpit. Dolazi s desetoinčnim ekranima za instrumente i multimedijalnim sistemom i-Connectom. Dopunjena je aplikacijom e-Rute, koja je korisna za električna vozila i optimizuje sva putovanja tako što izračunava najbolju rutu, uzimajući u obzir preostali domet i lokaciju stanica za punjenje.

Audio sistem marke Focal uključuje deset zvučnika i dvanaestokanalno pojačalo snage 690 vati. Prednja sedišta su sertifikovana od strane nemačke organizacije AGR, koja objedinjuje stručnjake za ergonomiju i zdravlje leđa. Sedišta imaju električni pogon i multirežimski masažer. Zapremina prtljažnika je na nivou od 471 litra, ali ako preklopite zadnji red za sedenje, za smeštaj prtljaga dobijate čak 1.545 litara i 1,89 metara utovarne dužine.

Peugeot E-408 se nudi sa samo jednom opcijom raspoloživog pogonskog sklopa, ali se razlikuje od svog sestrinskog modela po imenu E-308. Na prednjoj osovini je ugrađen mnogo snažniji elektromotor. Taj razvija 210 KS i 345 Nm naspram 156 KS i 270 Nm, koliko krasi manjeg lava.

Kapacitet litijum-jonske trakcione baterije marke CATL je takođe povećan sa 51 na 58,2 kWh. U sistemu grejanja se koristi toplotna pumpa. Deklarisani domet prema protokolu WLTP je 453 kilometra. Podržano je brzo punjenje sa kapacitetom od 120 kW, što vam omogućava da dopunite kapacitet ćelija od 20% do 80% za svega pola sata. Obezbeđen je i ugrađeni terminal za dopunu od 11 kW.

Međutim, svi ovi pokazatelji nisu impresivni čak ni na u poređenju s modernijim krosoverima nazvanim Peugeot E-3008 i E-5008. Ovi pružaju snažnije motore, gde čak postoje i verzije s dva motora, veće baterije, kao i impresivniju rezervu snage.

Električni automobil Peugeot E-408 se već može naručiti u Evropi. Na nemačkom tržištu košta 46.600 evra, a u rodnoj Francuskoj startuje od 43.900 evra.

AutoRepublika

(123)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments